Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya üzerine yeni bir kaynak [5 Kitap hediye]

Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya üzerine yeni bir kaynak [5 Kitap hediye]

Sosyal medya ile birlikte pazarlama stratejileri her geçen gün hızlı bir şekilde değişmeye devam ediyor. Kabuk değiştirebilen ve geleneksel medyadan sıyrılmaya çalışan şirketler pazarlama iletişiminde oyunu kazanıyor. Geleneksel medyayı tercih eden şirketler de sosyal medyaya mesafeli duruyor.

Sosyal medya ve geleneksel medya üzerine hararetli tartışmalar devam ederken, DahaBaşka kurucularından tanıdığımız Salih Seçkin'den konuyla ilgili bir kitap geldi. Salih Seçkin Sevinç, Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya adındaki kitabıyla yorumlarını ve tecrübelerini aktarıyor.

Üç bölümden oluşan kitabın 'değişim başladı' adındaki ilk bölümü sosyal medyanın temel kavramları üzerine yoğunlaşıyor. Sosyal medya ekonomisi ve sosyal medyanın konvansiyonel medyadan farkıyla gibi konular ele alınıyor.

İçerik, samimiyet ve ilk adım başlıklı ikinci bölümdeyse sosyal medyanın enstrümanları konusuna değiniliyor. Bu bölümde yer alan beğenme çılgınlığı ve bu çılgınlığın etik olarak nasıl yönlendirileceği konusu ise oldukça dikkat çekici. Son bölümdeyse pazarlama iletişimdeki sosyal medyanın 'yol haritası' paylaşılıyor.

Müşteri profili artık daha bilinçli, seçici ve zorlayıcı

Pazarlama iletişiminin hassas bir konu olduğunu söyleyen Salih Seçkin, sosyal medya pazarlamanın daha da hassas olduğunu söylüyor. Salih Seçkin, "Kabuk değişimine direnmeyen, kendini doğru ifade edebilen markalar insanlara daha kolay ulaşıyor. Söylediğiniz her satış cümlesini ağzı açık dinleyip itaat eden kalabalığın yerini daha bilinçli, seçici ve zorlayıcı bir müşteri profili alıyor. Tam da bu nedenle, sosyal medyayı doğru, dürüst, bilinçli kullanan markalar ayakta kalırken baba yadigârı satış teknikleriyle devam edenler YouTube'da komik video olmaktan öteye geçemeyecek" diyor kitabın arka kapağında.

Kitapta beğendiğimiz bazı cümleleri de paylaşmak istiyoruz.

  • Sosyal medya süreçleri kesinlikle yüz metre koşusu değildir. Bilakis maratondur.
  • Facebook'ta pazarlama, geleneksel mecraya göre daha ölçülebilir ve daha uygun fiyatlı ama kesinlikle bedava değil!
  • Klasik mecrada size sunulan yer ne kadar kısıtlı, süreli ve sınırları keskin bir şekilde çizilerek belirlenmiş olsa da Facebook'ta aksine o kadar sınırsız, süresiz ev özgürsünüz.
  • Takipçi sayısı hiçbir şey, susuzluk her şeydir. Önce insanların susuzluğunu giderin.
  • Akıllı telefonlar sayesinde hepimiz sanatçı haline geldik.

Optimist yayınevi aracılığıyla yayımlanan Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya kitabı, raflardaki yerimi hem dijital hem de basılı olarak almış durumda. Kitabın fiyatıysa 18 TL.

Başlıkta belirttiğimiz gibi Webrazzi okuyucularına 5 kitap hediye var. Bunun için yazıya ilk yorum yapan 5 okuyucumuza Pazarlama İletişiminde Sosyal Medya kitabını hediye edeceğiz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.