Samsung Galaxy Note II satışları 5 milyonu aştı

Samsung Galaxy Note II satışları 5 milyonu aştı

Samsung etkileyici satış rakamlarını paylaşmaya devam ediyor. Son zamanlarda özellikle Koreli firmanın amiral gemisi olarak kabul edilen Galaxy S III’e dair rakamları paylaşan Samsung, akıllı telefonunun 100 günde 20 milyon, 150 günde ise 30 milyon sattığını açıklamıştı.

Fakat Samsung’un akıllı cihazlardaki rekabeti sadece Galaxy S serisi ile sınırlı değil. Son zamanlarda özellikle ağırlık verdiği bir de Galaxy Note serisi var. Serinin ilk cihazının 5 ayda 5 milyon satışa ulaşması firmanın bu yeni segmentte de iddialı olacağının göstergesiydi.

Sizler için incelediğimiz Galaxy Note II’nin yaklaşık 2 aylık bir sürede ulaştığı satış rakamı ise ilk Galaxy Note’tan çok daha iyi bir satışa ulaşacağını şimdiden gösteriyor.

Eylül sonunda piyasaya çıkmış olan Note II, Samsung’un dün resmen duyurduğu (Google tercümesi) bilgilere göre 2 ay sonucunda 5 milyon adet satışa ulaşmış durumda.

Galaxy Note II’nin ilk ayın sonunda 3 milyonu aşmış olduğunu da düşünecek olursak, ikinci ayda satışların biraz daha yavaşlamış olduğunu düşünülebilir. Tabi ki ilk ay satışlarına ön siparişlerin de dahil olduğunu da gözden kaçırmamakta fayda var.

Galaxy Note’un 5 ayda ulaştığı satış rakamına 2 ayda ulaşmış olması oldukça etkileyici. Samsung’un bu yeni segmette kendini resmen kabul ettirmiş olduğunun göstergesi. Galaxy Note’un 9 ayda ulaştığı 10 milyonluk satış rakamlarına ise serinin yeni cihazının toplam 4 aylık bir sürede ulaşması da sürpriz olmaz.

Samsung açısından bunlar güzel gelişmeler ama pazar için ne anlama geliyor? Samsung’un en büyük rakibi Apple’ın Galaxy Note’a alernatif bir ürünü yok. En yakın görünen iPad Mini ama onun da Note’daki telefon özelliklerine sahip olmaması bu cihazları karşılaştırmayı zorlaştırıyor.

Sonuç olarak Samsung şu anda akıllı cihazlar konusunda Apple ile ciddi bir rekabet yaşamadığı bir alana sahip ve bunun avantajını da kullanıyor. Fakat bu olumlu satış rakamları bu alanda uzun süre ciddi bir rekabetten yoksun kalmasının da pek mümkün olmayacağının da göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.