Samsung Galaxy S III 20 milyonu geçti

Sizlere daha önce detaylı bir şekilde tanıttığımız Samsung Galaxy S III'ün satış hızı artmaya devam ediyor. Samsung’un yeni amiral gemisi için Temmuz’da 10 milyonun üzerinde satış hedefi açıklamasının ardından gelen ay sona ermeden bu hedefe ulaşması Koreli firmanın yüzünü güldürmüştü.

Bu satış hızı ile bu kez yıl sonuna kadar 40 milyon adet satış hedefi duyuran Samsung’dan gelen yeni haber bu iddialı hedefe de ulaşmasının mümkün olabileceğini gösteriyor. Son bilgilere göre Mayıs ayında piyasaya çıkan Samsung Galaxy S III, satış sunulduktan 100 gün sonra 20 milyon adet satışa ulaşmış durumda.

Satışlarda ise Avrupa başı çekiyor, Kuzey Amerika ise cihazın en çok satıldığı üçüncü bölge konumunda.

20 milyon Galaxy S III’ün 6 milyonu Avrupa’da satılmış durumda. Ardından 4,5 milyon adet satış ile Asya geliyor. Kuzey Amerika’da 4 milyon ve Samsung’un kalesi Kore’de ise 2,5 milyon adet satılmış durumda.

Galaxy S III’ün ilk günlerde ulaştığı satış rakamları önemli olsa da, ön siparişler nedeniyle ilk dönemlerin daha hareketli geçmesi bir sürpriz değil. Daha önemli olan bu satış rakamlarının ön siparişlerin tesliminden sonra da devam edip etmiyor olduğu.

100 gün sonra 20 milyona ulaşan satışlar Galaxy S III’ün bu kritik barajı da başarılı bir şekilde geçtiğini ve ivmesini devam eden dönemlerde de sürdürebildiğini gösteriyor olması açısından son derece önemli. Tabi bunda operatörlerle yapılan anlaşmaların ve operatör kampanyalarının da ciddi bir etkisi olduğunu bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.