Facebook ofisinde Android posterleri

Şu sıralarda Facebook ofisinin duvarlarını Google’ın mobil işletim sistemi Android süslüyor. Tabi ki bu posterlerin amacı dekorasyon değil, Facebook firma içinde bir anlamda Android’in reklamını yapıyor, kendi çalışanlarını Android kullanmaları için teşvik etmeye çalışıyor. Bunun nedeni ise şirket çalışanları arasında iPhone ve Android kullanıcılarını dengelemek.

Uzun zamandır çalışanlarına istedikleri cep telefonunu veren Facebook ofislerinde şu sıralarda iPhone kullanıcılarının ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Yaz aylarından beri iki mobil işletim sistemi kullanıcıları arasında denge sağlamaya çalışan sosyal ağ, sonunda çareyi posterlerle “farkındalık” yaratmakta buldu.

Bu çabaların nedeni ise Android kullanıcılarının sayısının çok hızlı artıyor olması. Facebook çalışanları arasında daha pahalı olan iPhone kullanımı daha yaygın olabilir ama dünyanın dört bir yanındaki mobil Facebook kullanıcıları arasında Android’in çok daha yaygın olması, Facebook çalışanlarının çok büyük bir bölümünün bu tecrübeyi gözden kaçırmalarına neden oluyor.

Facebook ise çalışanlarının şu anda ve gelecekte Android kullanıcı sayısının iPhone kullanıcılarına göre çok daha fazla olacağını posterlerle göstererek çalışanlarının bir anlamda “dünyadan kopmamasını” sağlamaya çalışıyor.

TechCrunch’un haberine göre Facebook sözcüsü çalışanlara hangi telefonu seçeceklerini yönünde yönlendirme yapmadıklarını, fakat kullanıcı beklentilerini daha iyi anlayabilmek için şirket içerisinde daha fazla Android kullanıcısı olmasının çok önemli olduğunu söylüyor.

Şu anda Facebook çalışanları arasında iPhone kullanıcılarının sayısı oldukça kalabalık fakat birkaç aydır devam eden ve bu yeni poster çalışması ile iPhone’larını Android cihazlarla değiştirenlerin sayısının artmaya başladığını ifade ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.