iPad Mini 23 Ekim'de tanıtılacak

Apple'ın uzun uzun konuşulan yeni iPad modeli iPad Mini için basın davetiyeleri gönderildi. Apple, 7.8 inç ekrana sahip olduğu neredeyse kesinleşen iPad Mini'yi 23 Ekim'de tanıtacak.

ABD basınına gönderilen davetiyelerde Apple'ın "We've got a little more to show you" notu yer almakta. Bunun iPad Mini'ye işaret ettiği konusunda ise hiç bir görüş ayrılığı yok.

Şahsen iPad Mini'nin Apple için yeni bir başarı hikayesi olacağına inansam da işinin kolay olmayacağını ve rüzgar tersine de esebileceğini göz önünde bulundurmak gerek.

iPad Mini'nin beklenen son tasarımı aşağıdaki şekilde;

23 Ekim'de tanıtılacak olan ve Kasım başında piyasaya çıkması beklenen iPad Mini için Apple daha önce 10 milyon sipariş verdiği basına sızmıştı. Bu da Amazon'un Kindle siparişinin 2 katına denk düşüyor. Artık Apple'da beklenen çıkışı yaptığına göre elimizdeki bilgilerin üzerinden geçelim;

  • Ekran 7.85 inç boyutunda ve LCD olacak.
  • Fiyat konusu ise netleşti denilebilir. Sızan bilgilere göre iPad Mini'nin Avrupa fiyatları 249-649 Euro arasında değişecek.
  • Siyah ve beyaz iki farklı renk seçeneği sunulacak.
  • İşlemcisi A5X veya A6 olacak.

Apple'ın haftaya Salı günü (bizim için Salı akşamı) düzenleyeceği toplantıda 13 inçlik Retina ekranlı MacBook Pro ve yeni iMac tasarımını da açıklayabileceği konuşuluyor.

Fiyat konusunda çok rekabetçi olmasa da Apple severler için pek de sorun olmayacağını düşünebiliriz. Dahası bu durum Apple'ın karlılığı açısından beklenen seviyede olduğu söylenebilir. Apple'a 7 inçlik tablet pazarında yer olduğu ise net şekilde ortada.

Eğer hala bir tablet bilgisayarınız yoksa ve aşağıdaki seçeneklerden birini değerlendirebileceğinizi hatırlatalım.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.