Türkiye'de kaç Foursquare kullanıcısı var? [Video]

Türkiye'de kaç Foursquare kullanıcısı var? [Video]

Turkcell, Foursquare'da Türkiye'nin ilk marka rozetini alırken servisin Türkçe olarak hizmet vermeye başladığını da duyurmuştu. Foursquare'ın bu sayede Türkiye'de ne kadar popüler olduğunu merak edenler, Webrazzi Summit'te merakını giderdi. O oturuma katılamayanlar için videoyu ve verilen rakamları paylaşmak istedik.

25 milyondan fazla kullanıcısı olan Foursquare'i 1 milyondan fazla marka bir pazarlama aracı olarak kullanıyor. Mobil cihazlardan sosyal medyaya giriş yapan kullanıcıların yüzde 30'u Foursquare kullanıyor.

Burada hemen bir parantez açıp Türkiye'nin Foursquare kullanıcı sayısını tahmin edelim. Zira ne Foursquare ne de Turkcell bu konuda bir açıklama yapmıyor. Ancak yukarıda verilen yüzde 30'luk oran yakın bir tahmin yapmamızı sağlayabilir.

Eylül ayında Facebook'un Türkiye'deki mobil kullanıcı sayısını 14 milyon olarak paylaşmıştık. Bu kitleyi mobilden sosyal medyaya dahil olan kullanıcılar olarak kabul edersek, potansiyel Foursquare kullanıcı sayısı (yüzde 30) 4.2 milyon yapıyor. Biraz toparlamak gerekirse yüzde 20-yüzde 30 arası bir tahminle Foursquare'ın Türkiye'de 3-4 milyon arasında bir kullanıcısı olduğunu ileri sürebiliriz. Bunu da ortalama 3.5 milyon olarak ifade edersek sanırım en yakın tahmini yapmış oluruz.

Videodaki diğer bilgilere devam edelim.

Her dakika 3500 giriş (check-in) yapılıyor. Bu güne kadar 2.5 milyar giriş yapılmış. Giriş yapan her 5 kullanıcıdan biri bunu Facebook'ta paylaşıyor. Foursquare kullanıcıları ortalamaya göre 3 kat daha fazla alışveriş yapıyor.

Turkcell'in tanıtımından sonra;

  • Türkçe Foursquare'da en çok konuşulan 2. dil olmuş.
  • Kullanıcı sayısı yüzde 55, giriş sayısı yüzde 50, sahiplenilen mekan saysı yüzde 60 artış göstermiş.
  • Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 79'u 18-34 yaş arasında. (Facebook'ta bu oran yüzde 70*)
  • Türkiye'deki kullanıcıların yüzde 61'i erkek, yüzde 39'u kadın. (Facebook'ta bu oran yüzde 62,4*)
  • Türkiye'de yapılan toplam giriş sayısı 70 milyondan fazla.
  • Sahiplenilmiş mekanların sayısı 1 milyondan fazla.
  • Türkiye'nin en çok beğenilen marka sayfası Turkcell'e ait. Şu anda 56 binden fazla beğenisi var. Diğer sayfalar arasında bildiğim en yüksek beğeni sayısı İstanbul sayfasına ait, 63 binden fazla.
  • İlk 3 ayda Turkcell'in rozetlerini 20 binden fazla kişi kazanmış.

*Facebook'un reklam hizmeti verilerine göre.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.