Airbnb aldığı yeni tur yatırımla değerini katlamaya devam ediyor

Airbnb aldığı yeni tur yatırımla değerini katlamaya devam ediyor

Son yıllarda milyar dolarlık değerlemeye ulaşan sayılı Amerikalı girişimden biri olan Airbnb, göze çarpan kısa dönemli oda kiralama hizmeti sunan girişim bu kez yeni bir yatırım turuyla değerini bir kaç milyar dolar seviyesine çıkaracak.

Airbnb'nin yatırımcılarından Paul Graham'ın 7.5 milyar dolar gibi bir değerlemeden bahsettiği yazısının üzerinden daha 1 ay bile geçmeden yeni yatırım turu konusunda ciddi duyumlar geldi. Eski yatırımcıların yanısıra yeni bir yatırımcının daha dahil olacağı 3. turda Airbnb'nin 100 milyon dolar gibi yatırım alması bekleniyor. Yapılan değerleme tahmini ise 2-3 milyar dolar arasında.

Airbnb, kısa dönemli oda/daire kiralama işine girdikten sonra 1.3 milyar dolar değerlemeyle 112 milyon dolar yatırım almıştı. Mart ayında Londra merkezli Crashpadder‘i satın almış, Haziran ayında çarpıcı bir büyüme çizgisi yakaladığını göstermişti. Olimpiyatın turizm potansiyelini ne derece yakaladığ ise soru işareti.

Aslında bu alanda yatırımların devam edeceğinin göstergesini kısa süre önce görmüştük. Airbnb’nin yatırımcısı olan General Catalyst, ücretsiz konaklama ağı olan Couchsurfing'e yapılan 15 milyon dolarlık yatırım turuna katılarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Türkiye'de birebir Airbnb modelini uygulayan supernomads.com'un varolduğunu biliyoruz ama henüz bir yatırım haberi almış değiliz. Diğer yandan Türkiye'de oda misafirliği konusunda Couchsurfing'in popüler olduğu gerçeğiyle de yüzyüzeyiz. Daha çok kısa dönemli daire kiralama işinde Hemenkiralik.com ise 212 Capital'in yatırımıyla yoluna devam ediyor. Bir diğer günlük daire kiralama hizmeti GaniHomes.com'un ise şu an yenilenme sürecinde olduğunu görüyoruz.

Bakalım Airbnb etkisi Türkiye'ye yatırım anlamında hareketlilik getirecek mi. Hali hazırda Airbnb'nin Türkçe olarak da hizmet verdiğini hatırlatalım..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.