Britanya'ya çıkarma yapan Airbnb yerel rakibini satın aldı

Britanya'ya çıkarma yapan Airbnb yerel rakibini satın aldı

Kısa dönemli oda-ev-yatak kiralama hizmeti sunan Airbnb, Londra'ya adım atmasının ardından bir satın alma ile küresel büyüme stratejisini aktif olarak uyguladığını gösterdi. Amerikalı şirket Londra merkezli Crashpadder'i satın aldı.

Satın almanın detayları açıklanmış değil ama 2011'de Seedcamp'ten yatırım almış olan Crashpadder, kullanıcılarını ve ilanları hemen Airbnb'ye taşımaya başlamış.

2011'de Avrupa'da artan listelemeler ile dikkat çeken Airbnb'nin, almış olduğu 120 milyon dolarlık yatırımı belli oranda küresel büyümeye ayıracağı biliniyordu. Londra'ya önce kendi ofisini açarak girdi ama küçük Airbnb olarak görülen Crashpadder'i alarak bu beklentileri farklı şekilde karşılamış oldu.

Şimdiye kadar 5 milyon kez gece konaklaması sağladığını ve 19 binden fazla şehirden ilan aldığını bir bültenle açıklayan Airbnb, listelemelerinin 2011'de yüzde 166 arttığını ve listelemelerin yüzde 30'unun ABD dışından olduğunu paylaşmıştı.

Airbnb'nin Londra ofisini açması ve bir satın alma ile güçlenmesi 2012 Olimpiyatları'nın Londra'da düzenlenecek olmasıyla açıklanabilir ama bu yıl içinde Barselona, Kopenhag, Milano, Moskova, Paris ve San Paulo'da yeni ofislerini açmayı planladığını da açıklamıştı.

Airbnb'i ilk satın almasını Almanya'da Accoleo'yu satın alarak yapmış ve Hamburg ofisini açmıştı. Şirketin küresel büyümesini gösteren aşağıdaki infografiğe bakıldığında ise bir ara güvenlik ve gizlilikle ilgili sorunları dağıtmakla uğraşan şirketin işleri yoluna koyduğu ve endişeleri giderdiği söylenebilir.

Türkiye'deki Airbnb listelemelerinin de arttığı gösteren infografik, bu alandaki yeni yerli girişimlerden Supernomads ve Hemenkiralik'ın Airbnb'nin ilgisine girip girmeyeceğini aklımıza sokuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.