Fizy mobil oyuna ve e-ticarete adım atıyor

Geçtiğimiz ay başında ücretli üyelik modelini açan Fizy, bugün düzenlenen basın toplantısıyla yeni bir özelliği daha devreye soktu ve Ekim ayının ilk haftalarında gelecek önemli yeniliklerin haberini verdi.

Öncelikle Fizy'nin daha fazla özellik sunan ücretli üyelikle ilgili 'premium' üyelik modelinin artık devrede olduğunu ve ücretsiz deneme süresinin kalktığını ve Fizy'nin karmaşık bulunan ücret tarifesinin sadeleştirildiğini paylaşalım. Fizy, bir yandan da Facebook'taki Fizy liste yarışması  ile her gün 1 ücretli üyelik kazandırıyor.

Fizy'nin kurucularından olan ve şu an genel müdür koltuğundaki Levent Erim'in açıkladığı ve Fizy'de bugün itibariyle devreye giren yenilik; Fizy Video Havuzu (video pool).

Turkcell anlaşması ile telifli müzik arşivini kullanmaya başlayan ancak video klipleri Youtube'dan almaya devam eden Fizy, artık bunun için kendi video havuzunu kullanacak. Bu videolara fizy.com/video adresinden erişilebiliyor.

Gelelim Ekim ayının ilk yarısında devreye girmesi beklenen yeniliklere.

Fizy müzik bilginizi test edecek

Yılda 22 milyon tekil kullanıcının ziyaret ettiği Fizy, yakında bir müzik oyunu ile karşımıza çıkacak. Fizy Müzik Testi (fizy music quiz) olarak adlandırılan oyun, iPhone ve Facebook uygulaması olarak yayınlanacak. Songpop vb. tarzda müzik severlerin repertuarını test edecek olan oyun, tek başına ve çoklu oyuncuyla oynanabilecek.

Dinletilen şarkılar hakkında çeşitli sorulara cevap aranan oyundaki 'guru' özelliği müzik severlerin sadece belli bir sanatçı hakkında sorulan sorulara cevap verebilmesini sağlayacak. Levent Erim bu oyunun oldukça başarılı olacağına inanıyor ve benim ilk izlenimim de aynı yönde diyebilirim. Ayrıca uygulama uluslararası pazara çıkacağı için daha şanslı.

Fizy Studio

Fizy'nin ciddi yeniliklerinden biri de online ortamda müzik parçalamalarını düzenleme imkanı veren Fizy Stüdyo (fizy studio) olacak. Fizy Studio'da kullanıcılar şarkıları birleştirip, seslerini ekleyebilecek ve internette paylaşabilecekler. Kısaca özetlemek gerekirse Fizy ile DJ'liğe küçük bir adım atabileceksiniz.

Fizy e-ticarete giriyor

Ekim ayının beklenen ikinci yeniliği ise Fizy Dükkanı (fizy shop). Bu dükkanda Fizy markalı olan ve olmayan çeşitli ürünler satılacak. Fizy mağazasında gerçekten farklı ürünler var ve Levent Erim bir kaç farklı ürünün de açılışla birlikte satışa sunulacağını paylaştı.

Fizy, bu hediye/ürün mağazasını çeşitli organizasyonlara da Fizy Minübüsü ile taşıyacak.

Diğer notlar

Paylaşılan notlara göre Fizy, günlük 220 bin kullanıcısına ortalama her ay 100 milyonun üzerinde parça dinletiyor. Bugün itibariyle test sürecinden çıkan 'premium üyelik' için ise Levent Erim'in beklentisi 1ooo'de 3 civarında bir oran yakalamak.

Diğer yandan bu yıl sonuna kadar Levent Erim'in 'devrim niteliğinde' gördüğü bir yenilik daha Fizy kullanıcılarıyla buluşacak. Fizy, Türkiye dışındaki uygulama marketlerinde de telif hakları sorunları aşıldığında yer alabilecek.

Fizy'nin bu yeniliklerle daha karlı bir girişim (biliyorum, yüzde 70'i Turkcell'e ait) olacağı malum. Oyun tarafına el atmasını da küresel açılım yönünde atılan önemli bir adım olarak görebiliriz. Sanırım hepimiz Fizy'nin Grooveshark, Spotify vb. girişimlere rakip olmasını bekliyoruz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.