Facebook şaşırtmadı, face.com'u kapattı!

Facebook şaşırtmadı, face.com'u kapattı!

Face.comGeçtiğimiz ayın 19'unda Facebook'un face.com'u satın aldığını paylaşmıştık. Daha önce satın aldığı bir diğer start-up olan Gowalla'yı kısa bir süre sonra kapatan Facebook, aynı şeyi şimdi de face.com için yaptı ve servisin tüm hizmetlerini durdurdu.

Ayrıca şirketin App Store'da bulunan uygulaması Klik de yayından kaldırıldı. Belirtmekte fayda var, uygulamanın yayından kaldırılmasına rağmen Klik kullanıcıları uygulama üzerindeki verilerini 20 Temmuz'a kadar şuradan indirebilir durumdalar. Instagram satın almasının ardından önemli yeniliklere bir bir imza atan Facebook'un face.com'la direkt olarak ilgili bir güncellemesi henüz bulunmuyor.

Face.com'un servislerini kapatmasının ardından çok kısa bir süre geçmesine rağmen alternatifleri ortaya çıkmaya başladı bile. Konuyla ilgili tüm dünyadan anlık tepkileri Twitter'ın yenilenen arama modülüne "face.com" yazarak takip etmeniz mümkün. Kuşkusuz bu haberle birlikte akıllara yine "üçüncü parti servislere olan bağımlılık" konusu geliyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.