Windows 7'nin lisans satışları 600 milyona ulaştı

Windows 7'nin lisans satışları 600 milyona ulaştı

Çin'de devam eden Computex teknoloji fuarı Microsoft'un son işletim sistemi Windows 7'nin son durumunu öğrenmemizi sağladı. Fuarda açıklama yapan Microsoft, Windows 8'e yükseltilebilecek olan Windows 7'nin küresel çapta 600 milyon lisans sattığını paylaştı.

Microsoft'ta üreticilerle ilgili bölümde başkan yardımcısı olan Steven Guggenheimer, 600 milyon lisans sınırını geçen Windows 7'nin internete bağlı cihazların yüzde 39'una ulaştığının altını çizdi.

Ekim 2009'da karşımıza çıkan Windows 7'nin satışları baştan beri iyi gitmiş ve Microsoft'un kasasını doldurmaya başlamıştı. Ağustos 2010'da Vista'yı geriden bırakan Windows 7, 1 yıl sonunda 240 milyon lisans satışı yapmıştı.

Windows 7, Vista'dan sonra gayet iyi bir çıkıştı ama Bill Gates'in kurucusu olduğu şirket 2000'li yıllarda internete bağlı cihazların yüzde 96'sına sahipken, 2011 sonunda bu oran yüzde 50'nin altına düşmüştü.

Guggenheimer, açıklamasında Microsoft tarihindeki en büyük tanıtımın Windows 8 ile olacağını söyledi ve Windows 7'li cihazların Windows 8'e yükseltme kampanyasını da hatırlattı. Uygun ücretli yükseltme kampanyasının ayrıntıları için WindowsUpgradeOffer.com adresini ziyaret edebilir ve yükseltme teklifi almak için e-postanızı bırakabilirsiniz.

Geçtiğimiz günlerde de Microsoft CEO’su Steve Ballmer,2013 sonunda yarım milyar kullanıcının Windows 8′e geçebileceğini söylemişti. Dokunmatik cihazlara dönük bir arayüzle gelecek olan Windows 8'in Microsoft için çıtayı yükseltip yükseltmeyeceğini merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.