2013 sonunda yarım milyar bilgisayar 'Yeni Windows'a geçecek

2013 sonunda yarım milyar bilgisayar 'Yeni Windows'a geçecek

Windows 8'in kararlı sürümle son kullanıcıya açılması teknoloji dünyası için önemli bir bekleyiş. Microsoft CEO'su Steve Ballmer'in Güney Kore'de verdiği bilgi bu konuya biraz netlik kazandırıyor. Ballmer, 2013 sonunda yarım milyar kullanıcının Windows 8'e geçebileceğini söylüyor.

Seoul Digital Forum etkinliği için Güney Kore'de bulunan Ballmer, doğal olarak, Windows 8'in şimdiye kadar geliştirmiş oldukları en iyi ve iddialı işletim sistemi olduğunu ifade etti. Apple'ın yeni iPad adlandırması gibi, Windows 8'i yeni bir doğuş olarak adlandırıyor. Yeni işletim sistemi, Skype'ı da yeni bir sürümle bünyesinde barındıracak.

Microsoft'un bu yeni işletim sistemi, şirketin dokunmatik cihaz dünyasında nasıl bir rol alacağını da belirleyecek. Zira Windows 8 dokunmatik ekranlara uygun ve ilk kez Windows Phone 7'de karşımıza çıkan Metro adlı bir arayüze sahip. Gartner, daha önce Windows 8 taşıyan tabletlerin yıl sonunda yüzde 4 pay alacağını paylaşmıştı.

Ön izlemesi 1 milyon kez indirilen Windows 8'in Ekim ayında son tüketici sürümüyle piyasaya çıkması bekleniyor. Dolayısıyla 500 milyon kişiye ulaşabilmesi için önünde 1 yıldan biraz fazla bir zaman var. Bu tahminin yerinde olduğunu göstermek için Ballmer'in verdiği başka bir bilgi var. Ballmer'in ifadesine göre Windows 7'nin lisans satışı 500 milyon'u geçmiş.

Tablet pazarında iPad’i yüzde 50′nin altına düşürmeyi hedefleyen Microsoft, Windows'un bulut tabanlı haline oldukça güveniyor ve halen Windows 8'i geliştirme çabalarını sürdürüyor. Kullanıcıların Microsoft'a nasıl bir karşılık vereceğini ise yıl sonunda göreceğiz. Muhtemelen bu arada Google'ın tablet bilgisayarı da çıkmış olacak ve kullanıcılar için seçim yapmak zor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.