Microsoft'un hedefi iPad'i yüzde 50'nin altına düşürmek

Microsoft'un hedefi iPad'i yüzde 50'nin altına düşürmek

Microsoft'un geçen ay tüketici önizleme sürümü yayınlanan yeni işletim sistemi Windows 8'in iddiası sadece firma değil teknoloji analistleri tarafından da sık sık dile getiriliyor. Oldukça hırslı görünen firmanın, özellikle pazar lideri iPad'den önemli pay kapmayı hedeflediği söyleniyor.

Microsoft'ta üst düzey bir yöneticiden alınan bilgilere göre şirket, iPad'in pazar payını 2013 yılına kadar yüzde 50'nin altına düşürmeye çalışacak. iPad tablet bilgisayarların pazar payının halen yüzde 70 civarında olduğunu hatırlarsak, Microsoft'un söz konusu dönem sonunda yüzde 20'lik bir pazar payını hedeflediği söylenebilir.

Elbette Windows 8'in bu hedefe ulaşmada önemli rolü olacak. Çünkü Windows 8 RT modeli sadece ARM işlemcili cihazlara yönelik bir sürüm. Microsoft'un yaptığı planlara göre 2012 yılı sonuna kadar Hewlett-Packard, Dell, Lenovo, Acer, Asus ve Toshiba gibi markalar tablet bilgisayarlarında Windows 8 kullanacak. Bu cihazların fiyatları da üç aşağı beş yukarı belli olmaya başladı. Lenovo ve Acer farklı ekran ve işlemci konfigürasyonlu Windows 8'li tablet bilgisayarları 300-1000 dolar arasında fiyatlarla piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Görünen o ki Microsoft Windows 8 ile gözünü yükseklere dikmiş durumda. Microsoft, bilgisayar işletim sistemleri pazarında her zaman üst sıralarda yer aldı ancak akıllı mobil cihaz pazarında uzun süre geri plandaydı. Windows 8'li tablet bilgisayarlar 300 dolar taban fiyatla piyasaya çıkarsa Microsoft sadece iPad değil Android işletim sistemli tablet bilgisayarların pazar payından da çalabilir kanaatindeyiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.