Windows 8 Haziran ayının ilk haftasında ekranlarınızda

Microsoft'un kişisel bilgisayar alanında yeni bir yükseliş beklentisiyle pazara sunacağı Windows 8 yakında yüzünü göstermeye hazırlanıyor.

Microsoft'un kişisel bilgisayar alanında yeni bir yükseliş beklentisiyle pazara sunacağı Windows 8 yakında yüzünü göstermeye hazırlanıyor. Nihai sürüm tanıtımını Ekim ayında yapacağı düşünülen Microsoft, ön tanıtım tarihi için bir kaç hafta sonrasına gün verdi.

Japonya'daki Windows 8 Geliştiri Günleri etkinliğinde sahne alan Windows birim başkanı Steven Sinofsky, Windows 8'in resmi tanıtım öncesi önizlemesini Haziran ayının ilk haftasında yapacaklarını açıkladı.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 8, Windows 8 Pro ve Windows RT adlı 3 farklı sürümle pazara inecek. Intel işlemcilerinin yanısıra taşınabilir bilgisayar ve tabletler için ARM'e de kapılarını açan Microsoft bu tanıtımla eksiklerini gidermek için son bir şans daha elde edecek.

Dilerseniz yaklaşık 1,5 ay sonra gerçekleşecek tanıtım öncesi aşağıdaki önizleme videosunu paylaşalım ve Windows 8'in adım adım nasıl yaklaştığını da hatırlayalım.

Microsoft, Eylül ayında Windows 8 Geliştirici Sürümü'nü tanıtmıştı. WMC 2012'de ise Windows 8'in bulut teknolojilerle öne çıkacağını ve son kullanıcı önizlemesi açıklandıktan 1 gün sonra 1 milyon kişi tarafından indirildiğini öğrenmiştik. Ardından dokunmatik deneyime uygun Metro arayüzüne sahip Windows 8'in tablet pazarında yıl sonunda yüzde 4 pay alacağı açıklanmıştı.

ABDli yazılım devi, iPad'in pazar payını yüzde 50'nin altına indirmek gibi büyük bir hedefi önüne koymuş, bu arada geliştiricilerin Windows 8 uygulamalarını iPad'de test edebileceğini paylaşmıştık.

Artık Haziran ayının ilk haftasında Windows 8'i daha yakından tanıyacağımızı biliyoruz. Bu arada rakiplerin neler yapacağı ve Windows 8'i  ne kadar dikkate aldıkları veya Windows 8'den ne kadar çekindikleri ise merak konusu.

Statcounter verilerine göre Windows 7'nin pazar payı yüzde 50'ye yakın ve Windows XP yüzde 33,49 paya sahip. Yüzde 10 altında pazar payına sahip işletim sistemi sürümleri ise sırasıyla Windows 8, MacOSX ve tablet pazarındaki liderliği ile iOS.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.