MarkaVIP, 10M dolarlık yatırım ile MENA bölgesinde büyümeyi sürdürüyor

MarkaVIP, 10M dolarlık yatırım ile MENA bölgesinde büyümeyi sürdürüyor

Ağustos 2010’da kurulan Ürdün merkezli MarkaVIP, Şubat 2011’de Pamir Gelenbe’nin ortaklığı bulunan Hummingbird Ventures’ın ve Çağlar Erol’un yatırımları ile güçlenen bir özel alışveriş sitesi. Haziran 2011’de İstanbul ofisini de açan MarkaVIP, geçtiğimiz yılın sonlarında ise 5 milyon dolarlık yatırımı ile bir kez daha gündeme gelmişti.

Kısa sürede Orta Doğu’nun en önemli ve en hızlı büyüyen özel alışveriş sitelerinden biri haline gelen MarkaVIP şu anda yaklaşık 1,5 milyon üyeye ulaşmış durumda ve bu sayı her gün 5000 civarı yeni kayıt ile artmaya devam ediyor.

Bu hızlı büyüme de yatırımcıların gözünden kaçmadı ve MarkaVIP 10 milyon dolar daha yatırım aldı.

MarkaVIP’nin bu turdaki yatırımcıları da biri hariç oldukça tanıdık. Hummingbird Ventures, Invus Financial Advisors ve Lumia Capital önceki turlarda da şirkete yatırım yapan fonlardı. Yeni turda ise öne çıkan firma Avrupalı Prime Ventures oldu. Bu yeni yatırımla birlikte MarkaVIP var olan operasyonlarını ve pazarlama çalışmalarını genişletmeyi hedefliyor.

MarkaVIP 2010 yılında kurulduğu Ürdün’ün yanı sıra Suudi Arabistan da faaliyetlerine başlamış, 2011 yılında ise operasyonlarını Körfez Ülkelerine doğru genişletmeye başlatmıştı. Bu yatırım Körfez Ülkeleri yani; Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman'da şirketin genişlemesini hızlandırmak için kullanılacak.

Şu anda aylık 2 milyon sayfa gösterimi ve günlük 200 bin ziyaretçiye sahip olan MarkaVIP’nin kurucularından Ahmed Alkhatib, bu yatırım ile birlikte ürün teslimat sürelerini kısaltmayı ve aktif oldukları tüm ülkelerdeki kaliteyi genel olarak artırmayı amaçladıklarını söylüyor.

MENA bölgesi oldukça kalabalık bir nüfusa, kültürel benzerliğe ve çok hızlı gelişen bir yapıya sahip olması gibi önemli avantajları ile girişimcilerin olduğu kadar yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bu yeni yatırımda MarkaVIP’nin başarılı gidişinin yanı sıra, MENA bölgesinin bu cazip durumunun da etkisi olduğu kesin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.