Çağlar Erol ve Hummingbird Ventures Yatırımı MarkaVIP Türkiye Ofisini Açtı

Çağlar Erol ve Hummingbird Ventures Yatırımı MarkaVIP Türkiye Ofisini Açtı

Hummingbird Ventures'ın yatırımcısı olduğu Ürdün merkezli özel alışveriş kulübü MarkaVIP Türkiye operasyonunu başlatmak için düğmeye bastı. Çağlar Erol'un da melek yatırımcı olarak yer aldığı MarkaVIP ile ilgili Şubat ayında bir haber yapmıştık ve şirketin Türkiye pazarına girip girmeyeceğini sormuştuk.

Bugün ise MarkaVIP'nin Türkiye pazarına giriş için şirketini kurduğunu ve şirketin başında da Melih Özcanlı'nın olduğunu görüyoruz. Kurulmuş olan limited şirkette dikkatimizi çeken ise ortaklar arasında Hummingbird Ventures ortaklarından Pamir Gelenbe, Çalışkan& Kızılyel avukatlık bürosunun iki ortağı Enver Sezer Çalışkan ve Murat Kızılyel ile şirket müdürü konumundaki Melih Özcanlı'nın yer alıyor olması.

Büyük olasılıkla yurtdışındaki şirketin Türkiye temsilciliği şeklinde çalışıp operasyonu sürdürecek bu yeni şirket, özel alışveriş alanında Orta Doğu'ya odaklanmış olan MarkaVIP'nin Türkiye pazarına da girişini kesinleştirmiş oluyor.

GÜNCELLEME: Konuyla ilgili MarkaVIP'nin yatırımcılarından Çağlar Erol ile görüştüm. Türkiye'de kurulmuş olan şirketin MarkaVIP'nin "sourcing" ofisi olarak çalışacağını ve şu an için Türkiye pazarı fazla yoğun olduğu için özel bir web sitesi ile giriş planlanmadığını belirtti.

Çağlar Erol'un yurtdışı yatırımı olması sebebiyle dikkatimizi çeken MarkaVIP ile ilgili yaptığımız ilk haberde Çağlar Erol'un şöyle bir yorumu olmuştu. Gözünüzden kaçmış olabileceği için paylaşmak istiyorum.

Özel alışveriş çok sıcak bir alan, ve başarısını kanıtlayan onlarca örnek var. Arap yarımadası da bizim için bence büyük fırsatlar barındırıyor. Ben de Arap ülkelerini yeni yeni tanımaya çalışıyorum. Pamir sayesinde tanıştığım Ahmed ve ekibinin şimdiden harika işler yaptığını görüyorum. Özellikle Ürdün merkezli başka başarılı projelerin de zaman içinde çıkacağına eminim.

Türkiye'de özel alışveriş alanında büyük ölçüde dominasyon söz konusu. Bildiğiniz gibi Markafoni, limango ve Trendyol tarafından ciddi anlamda bir pazar payı alınmış durumda. Bu pazarda hem tedarikçi hem de müşteri tarafında başarıya ulaşmanın ilk günlerde olduğu kadar kolay olmadığını göz önüne alacak olursak, MarkaVIP'nin Türkiye'ye hem finansal hem de ekip olarak çok güçlü giriş yapması gerekiyor.

GÜNCELLEME: MarkaVIP şu an için Türkiye'ye özel bir site ile direkt satış yerine sadece Türkiye şirketinden yurtdışı operasyonuna destek sağlayacağı için sözünü ettiğimiz rekabette de yer almıyor olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.