Çağlar Erol Özel Alışveriş Alanına MarkaVIP İle Giriş Yaptı

Çağlar Erol Özel Alışveriş Alanına MarkaVIP İle Giriş Yaptı

XING tarafından 4.3 milyon Euro'ya satın alınan Cember.net'in kurucusu olan Çağlar Erol'un hali hazırda EnUygun.com'un kurucu ortağı ve Genel Müdürü, aynı zamanda DoktorSitesi.com, Tasit.com gibi girişimlerin de yatırımcısı olduğunu biliyorsunuzdur.

Çağlar Erol'un bir süredir özel alışveriş (private shopping) alanında çalışan bir şirkete yatırım yapacağı bilgisini alıyorduk. Kendisi de bunu doğruluyordu ancak şirketin hangisi olduğu yönünde kesin bilgimiz yoktu.

Geçtiğimiz günlerde bir dergi röportajında Çağlar Erol ve Ersan Özer'le biraraya geldiğimde duyumlarını aldığımız konu netleşti ve biraz cımbızla da olsa Çağlar'dan yeni yatırımının ne olduğunu öğrendim.

Pamir Gelenbe'nin ortakları arasında bulunduğu ve son dönemlerde Türkiye'de adını oldukça fazla duyduğumuz Hummingbird Ventures'ın da yatırım yaptığı MarkaVIP isimli özel alışveriş kulübü'ne Çağlar Erol da yatırım gerçekleştirmiş.

Buraya kadar aslında herşey alıştığımız gibi. Ülkemizin önde gelen girişimci ve melek yatırımcılarından biri popüler bir alana yatırım gerçekleştiriyor. Ancak bu haberi bizim için biraz daha özel kılan bir durum var ki, MarkaVIP her ne kadar kulağımıza Türkiye'den bir girişim gibi gelse de, aslında değil.

Ürdün merkezli şirket Silikon Vadisi'nde uzun yıllar geçirmiş olan Ahmed Alkhatib tarafından Ağustos 2010'da kurulmuş ve Hummingbird Ventures dışında eski Yahoo! başkan yardımcılarından Usama Fayyad ve Ürdün'ün eski Amerika büyükelçisi Karim Kawar bulunuyor.

Çağlar Erol'un bildiğimiz kadarıyla ilk yurtdışı yatırımı konumundaki MarkaVIP mevcut yatırımcıları ile aslında yatırım ekosisteminde yükselen değer konumundaki orta doğu bölgesinde Çağlar için önemli de stratejik bağlantılar sağlamış olacak.

Türkiye internet pazarının hedeflediğimiz noktalara gelmesi için yatırım kaynaklarının güçlenmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. Türk yatırımcı ve girişimcilerin uluslararası açılımları işte bu noktada fazlasıyla değer yaratıyor ve başarılı olunması durumunda hem ilişkiler hem de sermaye anlamında Türkiye internet pazarı için önemli fırsatları barındırıyor.

Çağlar Erol'u yatırımı için tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Görüşmemizde binbir güçlükle ağzından laf alabildiğim için soramadığım bir soruyu da buradan sormuş olayım.

MarkaVIP'nin uluslararası genişlemesi, farklı ülkelerde operasyonu ve bu kapsamda Türkiye pazarına girişi söz konusu olacak mı? Söz sende Çağlar... :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.