Cember.net XING tarafından satın alındı!

Cember.net'in bir süre önce Avrupalı yatırım şirketi ile yaptığı anlaşma sonucunda azınlık hisselerini sattığını duyurmuştum.
Cember.net XING tarafından satın alındı!

Cember.net Xing.comCember.net'in bir süre önce Avrupalı yatırım şirketi ile yaptığı anlaşma sonucunda azınlık hisselerini sattığını duyurmuştum. Henüz bu haberin etkisi geçmeden biraz önce Türkiye'nin en büyük iş sosyal ağının, bu alandaki global dev XING tarafından satın alındığını öğrendim.

Birinci ağızdan aldığım bu haber, global boyutta ülkemizde yapılan önemli bir satın alma olduğu için bence çok dikkatle izlenmeli.

Konuyla ilgili aldığım detaylar var, onları biraz sonra bu yazıda güncelliyor olacağım.

GÜNCELLEME 1:

Cember.net'in kurucusu Çağlar Erol ile konuyla ilgili konuşmamın ardından sitede de satın alma ile ilgili bir açıklama yapıldı.

GÜNCELLEME 2:

XING tarafından yayınlanan basın bülteni biraz önce bana ulaştı. Bültende özellikle Türkiye pazarında yer almak, XING'in bu konudaki hedefleri ve Cember.net'in 280.000'den fazla üyesi ile sahip olduğu lokal güç özetleniyor.

Konuyla ilgili XING AG’nin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Lars Hinrichs şunları söylemiş:

“Türkiye kanımızca, bu kıtada en hızla büyüyen ekonomilerden birine sahip. Cember.net kârlı bir kuruluş ve kendini Türkiye’de marka olarak çoktan, başarıyla kabul ettirmiş bulunuyor. Beraberce Türkiye’deki varlığımızı pekiştireceğimiz için sevinçliyiz.”

Çağlar Erol ise satın alma ile ilgili görüşlerini şöyle belirtiyor:

"XING, online profesyonel networking alanında birinci sınıf bir servis sunarak kısa sürede tüm dünyada milyonlarca üyeye ulaştı. Türkiye’nin en başarılı web uygulamalarından biri olan cember.net’le bu birlikteliğin Türkçe konuşan profesyonellere kuruluşundan bu yana yer veren XING açısından Avrupa’da çok önemli bir stratejik adım olduğunu düşünüyorum. Seçkin cember.net üye kitlesi için de bu katılım, çok daha geniş ve global bir topluluğun bir parçası olma, ve XING’in sofistike servislerinden yararlanma olanağı anlamına geliyor. Ben cember.net için de her zaman bir rol modeli olan bu güçlü platformun tüm cember.net üyelerine yeni uluslararası fırsatlar ve profesyonel yaşamlarında çok daha büyük başarılar sunacağına inanıyorum."

Ayrıca XING tarafından yapılan açıklamada Cember.net kurucuları Çağlar Erol ve Nihan Çolak Erol'un satın alma sonrasında XING'in Türkiye'deki kontakları olarak küçük bir ekiple operasyonda yer almaya devam edeceklerini bildiriliyor.

GÜNCELLEME 3: 

XING tarafından yapılan satın almanın toplam değeri €4.36 milyon olarak bildirildi. (kaynak)

Ayrıca XING tarafından yapılan basın açıklamasına da buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.