Next Issue Media abonelik sistemiyle 32 dergiyi yayınlayacak

Next Issue Media abonelik sistemiyle 32 dergiyi yayınlayacak

Konvansiyonel medya, özellikle tablet bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte yerini hızlı olmasa da dijital medyaya bırakmaya ediyor. Bu geçiş süreci biraz sancılı olsa da devam ediyor. Kimi içerik üreticileri dijital medyadan memnun, kimi içerik üreticileriyse satış rakamlarını beğenmiyor. Bu belirsizlikler, yeni iş modeli arayışlarını da beraberinde getiriyor. Bu doğrultuda yeni iş modelini bulan Next Issue Media, okunan içerik adedine değil; tek bir abonelikle dergi içeriklerini sunuyor.

Android işletim sistemli cihazlar için yayınlanan uygulama, kullanıcıların 32 dergiye ulaşmasını sağlıyor. Hearst, Conde Nast, Time Inc., Meredith, ve News Corp. gibi medya devlerinin dergilerini bulunduran uygulama, hem tek tek hem de aylık olarak dergi aboneliği satışı yapıyor.

Tek tek alınacak dergilerin fiyatları 1.99-9.99 dolar arası değişiyor. Ancak asıl cazip olan kısmı, uygulamaya aylık olarak abone olmak. Aylık 9.99 dolar ödeyen Android kullanıcıları, aylık ve iki haftalık yayınlara erişebiliyor. 14.99 dolar karşılığındaysa uygulama bulunan 32 yayına erişilebiliyor. 32 derginin içinde People, Real Simple ve Esquire gibi çok satan yayınlar bulunuyor.

Next Issue Media'nın geliştirdiği uygulama Android 3.0 ve üzeri sürümlerine sahip olan tablet bilgisayarlar çalıştırabiliyor. Uygulamayı en yüksek kalitede kullanabilmek için tablet bilgisayarların 1024x600 veya 1280x800 piksel çözünürlüğü desteklemesi öneriliyor. Next Issue Media web sitesine girildiğinde, uygulamanın iPad versiyonun kısa zaman sonra çıkacağı belirtiliyor.

Aslında Next Issue Media'nın tanıdık bir iş modelini dergi sektörüne uyarladığını söylemek mümkün. ABD'de film ve video içeriklere abonelik sistemi getiren Hulu ve Netflix'i buna örnek gösterebiliriz.

Uygulama, birden fazla içeriğe abonelik sistemiyle ulaşılmasını sağladığı için farklı bir girişim. Daha önce dünyada ve Türkiye'de birçok dergiyi bir araya toplayan uygulamalar geliştirildi. Bu anlamda dünyada en çok ilgi çeken uygulamaların başında Apple'ın Newsstand yani gazete bayisini örnek olarak verebiliriz. Türkiye'deyse Turkcell Dergilik, Vodafone Vread ve DijiMecmua gibi örnekler mevcut.

Yazının başında bahsettiğimiz gibi dijital medya hızlı bir şekilde kullanıcıların hayatına giriyor. Ancak bu noktada içerik üretici şirketlerin bu hıza tam olarak uyum sağlayamadığını belirtmek gerekiyor. Farklı iş modellerinin bulunarak, içerik üreticiler tarafından kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde satış rekorları kıran tablet bilgisayarların oyun oynanan ve sosyal ağa bağlanan cihazlardan farklı kalmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.