Twitter'a Reklam Verenlerin Sayısı Artıyor

Twitter'a Reklam Verenlerin Sayısı Artıyor

İnternette bir şey paylaşmak için bize sadece 140 karakterlik bir alan sunan Twitter, markaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Tasarımını yenileyip analitik sistemini geliştirerek reklam gösterimlerinin önünü açan Twitter'da artık 1600'den fazla reklam veren var.

San Francisco merkezli girişimin Gelirlerden Sorumlu Başkanı Adam Bain IAB MIXX konferansında verdiği bilgilere göre Twitter'da artık 1600'den fazla reklam veren var. Twitter'ın müşterileri elde tutma oranı ise yüzde 80. Bu da önemli bir memnuniyet göstergesi olarak kabul edilebilir.

Twitter geçen yıl bir kaç yüz reklamverenle işe başlamıştı ama görünen o ki 'mavi kuş' büyüdükçe reklamverenlerin ilgisi artıyor. Kullanıcıların ilgisine sunulan Twitter odaklı tanıtım kampanyaları ve işbirlikleri de gelirlerin artacağına işaret ediyor. Diğer yandan Twitter'ın arama tarafında da güçlenmesi gerekiyor.  Kuruluşundan bu yana 5,5 yıl geçmiş olmasına rağmen halen kötü bir arama hizmeti sunuluyor.

Twitter'ın sosyal medya reklamcılığından daha fazla pay alacağı çeşitlenen reklam seçenekleri ile daha önce göze batmıştı. Dick Costolo, Twitter’in aktif kullanıcı sayısını 100 milyon kişi, aktif kullanıcı oranını yüzde 60 olarak açıklamıştı. Mobil cihazlarda daha fazla yer almak istediklerini söyleyen Twitter'ın hedefi Facebook'un hedefiyle kesişiyor.

2010'da 45 milyon dolar reklam geliri kazanan Twitter için eMarketer'in 2011 tahmini 150 milyon dolar, 2012 tahmini ise250 milyon dolardı. eMarketer son bir çalışma ile Twitter’ın 2011 yılını beklentilerin altında bir gelirle kapatacağını (139,5 milyon dolar) paylaşmıştı. Ancak 2012 ve 2013 için umut verici tahminlerde bulunmuştu.

Twitter yakın zamanda ileti akışı içinde de reklam gösterimlerine başlayacak. Bu yeniliğin nasıl tepki alacağını merakla bekliyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.