Pond Ventures'ın Mekanist.net'e Yaptığı 2,5 Milyon Euro'luk Yatırım Doğrulandı

Pond Ventures'ın Mekanist.net'e Yaptığı 2,5 Milyon Euro'luk Yatırım Doğrulandı

2 Mayıs'ta Pond Ventures‘dan Mekanist.net’e ikinci turda  2.5 milyon euro yatırım geleceğini paylaşmıştık. Mekanist.net bugün yatırım haberini doğrulayan bir bülten paylaştı.

İlk tur yatırımını da Pond Ventures’dan alan ancak yatırım bedelini açıklamayan Mekanist.net, yeni yatırımla birlikte Türk internet pazarına toplam 3 milyon Euro (7,48 milyon TL) sermaye aktarıldığını paylaşıyor. Söz konusu yatırım Mekanist'in daha kolay ve eğlenceli bir mekan keşfetme servisi olarak gelişmesini sağlayacak.

Bizim haberimiz ile bugünkü doğrulama bilgisi arasındaki gelişmeler yatırımın bir göstergesiydi. Mekanist.net öncelikle Symbian uygulamasına check-in özelliğini (çeşitli kampanyalarla) ekleyerek önemli bir adım atmıştı. Ardından bir süredir üzerinde çalışılan Mekan Keşif Motoru daha isabetli ve kapsamlı bir arama teknolojisi devreye alınmıştı.

Paylaşılan bilgilere göre Mekanist'te 120 binin üzerinde kayıtlı mekan ve 100 bin'in üzerinde üye yorumu bulunuyor. Kullanıcı geri bildirimlerini içeren bu mekan bilgisinin daha ilerisi Yelp'te var. Google Yelp'e talip olmuş ama alamamıştı. Silikon Vadisi'nden yatırım alan ilk Türk girişimlerinden biri olan Mekanist'in yerel anlamda Yelp'e benziyor olması yeni yatırımların önünü açıyor.

Konuyla ilgili olarak Mekanist Kurucusu ve CEO’su Alper Tekin'in kısa bir açıklaması şu şekilde;

“Yatırım almak kadar, kullanıcılarımızın internet ve mobil alanda bize gosterdikleri ilgi de bizi ümitlendiriyor. Bu yatırım ile hizmetimizi çesitlendirerek sürdürecek olmamız tüm Mekanist ekibi için mutluluk verici. Bütçemizin önemli bir kısmını üyelerimize ve ortak çalıştığımız mekanlara daha iyi bir servis vermek üzere kullanacağız.”

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.