Pond Ventures'dan Mekanist.net'e İkinci Turda 2.5 Milyon Euro Yatırım Geliyor

Pond Ventures'dan Mekanist.net'e İkinci Turda 2.5 Milyon Euro Yatırım Geliyor

İlk olarak Temmuz 2010'da global yatırım şirketlerinden Pond Ventures'dan aldığı yatırımla dikkatleri üzerine çeken Mekanist.net hakkında ikinci tur yatırım sürecinin sonuna gelindiği yönünde yeni bir bilgi aldık.

İlk tur yatırım miktarı o dönemlerde açıklanmış olmasa da 500 bin euro seviyesinde olduğunu duyduğumuz Mekanist.net'in, bugünlerde sonuçlanması beklenen ikinci tur yatırımında ise 2,5 milyon euro yatırım alacağını kaynaklarımızdan gelen bilgiler doğrultusunda öğrendik.

Pond Ventures'dan alınan ilk tur yatırımın ardından Mekanist.net mekan rehberi yapısının yanına fırsat sitesi konseptini de eklemişti. Mekanist Fırsat adıyla hem bildiğimiz modelde işletmelerden indirimli fırsatlar sunan şirket hem de grup alışveriş servislerinin ikinci versiyonu diyebileceğimiz Mekanist Market ile işletmelerin kendi fırsatlarını sisteme giriş yapmasını sağlamıştı.

Fırsat operasyonunu sadece mekan rehberine bir destek olarak gören Mekanist.net, önümüzdeki dönemlerde de aslında Foursquare gibi sadece fırsat sunmak değil, lokasyon ve işletmeler etrafında fırsatları ek bir özellik gibi konumlandırmayı planlıyor.

120 binden fazla mekan bilgisine ve 100 binden fazla üyeye sahip Mekanist.net her ne kadar Türkiye'de hizmet verdiği alanda en popüler servislerden biri olsa da, Amerika'da Yelp'in yakaladığı başarıyı bugüne kadar yakalayabildiğini söyleyemeyiz. Ancak sessiz sedasız başarıya doğru emin adımlar atan şirket, yönetim kurulunda yer alan eski üst düzey Microsoft yöneticilerinden Emre Berkin gibi önemli isimlerin yanında, Pond Ventures'ın da yatırımı ile güçlü bir koumda diyebiliriz.

Henüz bildiğimiz kadarıyla Mekanist.net dışında Türkiye'de başka bir yatırmı olmayan Pond Ventures, gerçekleştirdiği ikinci tur yatırımla birlikte Türkiye pazarına 3 milyon euro kadar sermaye aktarmış olacak. Şirketin önümüzdeki günlerde pazardaki başka şirketlerle de ilgilenmesini olası gördüğüm için ikinci tur yatırımı gerçekleştiriyor olmalarını pazara daha fazla bağlanmaları açısından önemli görüyorum.

Konuyla ilgili Mekanist.net yetkililerinden ek bilgiler gelirse bu yazıyı güncelliyor ve gelişmeleri paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.