Silikon Vadisi Merkezli Pond Ventures'dan Mekanist.net'e Yatırım Geliyor

Silikon Vadisi Merkezli Pond Ventures'dan Mekanist.net'e Yatırım Geliyor

Popüler mekan rehberi Mekanist.net bir süredir sessiz sedasız yoluna devam ediyordu. Bünyesinde 105.136 farklı mekan barındıran servis bana göre Türkiye'de hem lokasyon bazlı bir uygulama hem de grup alışveriş modelinde iş geliştirebilecek sayılı hazır girişimlerden biriydi. Hala bu potansiyelini korumaya devam eden Mekanist.net'le ilgili güvenilir kaynaklarımızdan aldığımız bir duyum şirketin yakın zamanda özellikle iş modellerini geliştirmesi ve büyüme stratejisini hayata geçirebilmesi için gerekli yatırımı bulduğunu işaret ediyor.

Aldığımız duyuma göre şirket, Silikon Vadisi ve İngiltere'de operasyonlarını sürdüren Pond Ventures'ın başı çektiği bir grup tarafından sağlanacak yatırımı finalize etmek üzereymiş. Yatırım grubunun azınlık hissedarı olacağı anlaşma henüz sonuçlanmamış ancak büyük ölçüde sona yaklaşılmış.

Gerçekleşecek yatırım miktarı hakkında net bir bilgimiz yok ancak Pond'un öncülüğünde gerçekleşecek yatırımın içinde bazı Türk melek yatırımcıların da sermayesi bulunuyormuş. Türk melek yatırımcılar gerçekleşecek toplam yatırımın yaklaşık %10'luk bölümünü karşılıyor olacaklarmış.

Konuyla ilgili Mekanist.net'ten görüştüğümüz iki yetkili yatırımla ilgili çalışmaları olduğunu ancak şu an için yorum yapamayacaklarını belirttiler.

Aldığımız duyumlara göre önümüzdeki haftalarda neticelenmesi beklenen yatırım operasyonunu takip ediyor ve gelişmelerle ilgili bilgi veriyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.