Yelp'i Alamayan Google Zagat'ı Satın Aldı

Yelp'i Alamayan Google Zagat'ı Satın Aldı

Zagat & GoogleGoogle yerel reklam pazarındaki gücünü sağlamlaştırmak için bu kez ABD'nin lokanta kataloglarıyla ünlü servisi Zagatsatın aldı. 32 yıl önce kurulan Zagat, bugün 100 şehir için 13 kategoride en iyi yemek yenilebilecek mekan önerileri sunuyor.

Satın almanın Google'a maliyeti açıklanmış değil ancak FTC'ye dayandırılarak Zagat'ın 66 milyon doların altında bir fiyatla Google'ın olduğu ifade ediliyor.  30 bin mekan hakkında referans sunan Zagat, 2008 yılında (websitesinde 1,5 milyon kayıtlı üyesi varken) kendini 200 milyon gibi bir fiyatla satışa  çıkarmış. Ancak muhtemelen istediği alıcıyı bulamadığı için geri adım atmış. Şirketin 2007 yılında sattığı katalog sayısı ise 5,5 milyon idi.

Zagat.com

Zagat'ın Google'da hangi kanalda kullanılacağı açık. Adını kurucularının ( Tim ve Nina Zagat ) soyadından alan Zagat, Google Places'ın en yeni parçası olacak. Kullanıcıların daha iyi yemek yeme deneyimlerine ulaşması için mevcut birikimini ortaya koyacak.

Zagat'ın kullanıcılarından aldığı güç çok yüksek olmasa da Yelp'in peşine düşen Google'ı tatmin etmeye çalışacak. Yapacağı tavsiyeler ile Google Hotpot'u hareketlendirmeye çalışacak. Ama Yelp'ten Luther Low, konuyla ilgili endişeli olmadıklarını Twitter'daörneklerle getiriyor.

Zagat vs Yelp

ABD'de dışarı çıkıp bir lokanta arayacaksanız Zagat fazlasıyla işinize yarayacaktır. Ancak Google yerel reklam pazarında çok fazla yükselteceğini söylemek zor. Daha çok fiziksel bir tarafı olan Zagat'ın satın alınması "Google katalog mu basacak?" sorularını beraberinde getiriyor. Google'ın yerel reklam pazarına hakim olması için halen kullanıcı temelli bir yükseliş yakalaması gerekiyor.

Kısacası bu satın alma Zagat için büyük, Google için ise küçük bir adım..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.