Baidu'nun Dell İle Anlaşması Çin Pazarını Karıştıracak

Baidu'nun Dell İle Anlaşması Çin Pazarını Karıştıracak

Baidu - DellKendine özel Android temelli mobil işletim sistemiyle mobil cihaz pazarına gireceğini açıklayan Baidu, cihaz üreticisini buldu. Amerikalı bilgisayar üreticisi Dell, Baidu ile ortak üretime geçiyor. Çin pazarı giderek karışıyor.

İlk kişisel bilgisayar üreticileri arasında yer alan Dell, Çinli arama motoru lideri Baidu ile anlaşarak Çin pazarına yönelik ucuz akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar üretme düşüncesinde. Şirketin şimdiye kadar Andorid pazarında (Dell Streakvb ...) ses getirdiğini söylemek zor ama Çin pazarında Baidu ile hareket etmesi önünü açabilir.

Baidu'nun arama pazarında yüzde 80'e varan oranlarda baskın olması, Dell için büyük avantaj. Ancak piyasada rekabet edilmesi gereken büyük oyuncular da var. Bunların başında da Apple ve Çinli bilgisayar üreticisi Lenovo geliyor. Dell ve Baidu, Apple ile kalite, Lenovo ile fiyat ve pazar rekabetine girmek zorunda. Diğer yandan gelen tehdit ise Google ile Motorola.

Çin'in büyük bir pazar olması hakimiyeti kurmayı zorlaştırıyor. Baidu'nun ABD'li bir üreticiyle Andorid'e dayalı bir ilişki kurması Çin pazarını daha da ilginç kılıyor. Halbuki Baidu'nun yerli bir üretici seçmesi ve  HP'nin hakkını veremediği webOS'u satın alması, Uzak Doğu'nun Batı'ya karşı bir çıkarma yapmasını sağlayabilirdi ve 2. ihtimal şüphesiz Çin hükümetinin daha çok hoşuna giderdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.