F8'e 1 Gün Kala Facebook'tan Kişisel Gazete Deneyimi

F8'e 1 Gün Kala Facebook'tan Kişisel Gazete Deneyimi

Facebook'un geleneksel geliştirici konferansı F8 yarın başlayacak ama sosyal ağ devi bir dizi yenilik daha açıklanmadan çekinmedi. F8 beklentilerinin konuşulduğu şu saatlerde Facebook'un yeni kişisel gazete deneyimine  alışmaya çalışıyor olabilirsiniz.

Kişisel Gazete Deneyimi

Facebook'un bugün açıkladığı yeniliklerin başında özelleştirilmiş haber bildirim alanı geliyor. Artık üst kısımda yer alan 'başlıca haberler' ve 'en yeni haberler' bağlantıları yok. Paylaşımlarım sol üst köşesinde yer alan mavi ikonlara tıklayarak önemli haberleri seçebileceksiniz ve haber akışınızı bu şekilde kişiselleştirebileceksiniz.

Facebook'un 'kişisel gazete' olarak tanımladığı yeni sistemin önemli bir parçası. Bu mantığa uygun kabul edeceğimiz bir yenilik ise haberlerde daha büyük resimlerin kullanılacak olması. Henüz akıllı listelere uygulanmamış ancak yakında uygulanacağına ve abonelik sistemiyle verimliliği arttıracağına şüphe yok.

Bugün açıklanan diğer önemli yenilik ise Facebook içinde oluşturulan gerçek zamanlı haber akışı (ticker). Bu haber akışı kısaca özetlemek gerekirse Facebook'un içinde konumlanmış küçük bir Twitter. Her ne kadar hızlı güncellense de haber bildirimlerinin zaman gecikmesi yaşadığını söyleyen Facebook, söz konusu sorunu bu küçük yenilik ile çözüyor. Sağ üst köşede görebileceğiniz bu bölüm, anlık olarak paylaşılanları ve bunlara hemen yanıt verebilmenizi mümkün kılıyor. Daha aktif bir 'sosyalleşmeyi' tetikliyor.

Bu yeniliklerin konum tabanlı ilişkilerle geliştirilebileceği çok net. Facebook eylemsizliğin kendi lehine olacağı konum tabanlı yenilikleri devreye soktu ama halen kullanıcıların Facebook Yerler özelliğini daha sık kullanması gerekiyor.

Yenilikler profilinizde aktif olduysa gizlilik ayarlarınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz. Bu arada üst kısımdaki Facebook çubuğu artık sabit olarak sürekli görüntüleniyor.

Geri Sayım Başladı

Yarın başlayacak F8 konferansında Oku İzle ve Dinle'ye ek olarak Facebook Kredileri ile ilgili yeni bir şeyler de paylaşabileceği tahmin ediliyor. Temmuz ayında uygulama geliştiricileri tamamen kendi para birimine geçmeye zorlayan Facebook, bir süredir bu konuda pek ses çıkarmıyor.

Diğer söylentiler ise, iPhone için yeni bir fotoğraf paylaşım uygulaması, Facebook iPad uygulaması, yeni mobil uygulamalar, daha ileri Twitter entegrasyonu ve biraz beklenti dışı kalsa da Facebook telefonu üzerine yoğunlaşıyor.

Yarından sonra çok farklı bir Facebook'a uyanayabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.