Glam Media Ning'i Satın Aldı

2004'de Marc Andreessen tarafından kurulan Ning, bugün yapılan açıklamayla Glam Media tarafından satın alındığını duyurdu. TechCrunch'ın kaynaklarına göre 150 milyon dolar gibi bir değerden satın alınan Ning, 60 milyon aylık aktif kullanıcı ve 100 bin yayıncısıyla özellikle büyük markaların sosyal ağlarına ev sahipliği yapıyordu.

Geçtiğimiz yıl tamamen ücretli olarak hizmet vermeye başlayan Ning, şimdiye kadar 120 milyon dolar civarında yatırım almış ve değerini 500 milyon dolara kadar çıkarmıştı. Grou.ps'un direkt rakibi ve pazar lideri olan Ning'in sadece ücretli versiyona geçtikten sonra kullanıcılarının bir bölümünü kaybettiği biliniyordu.

Ning'i satın alan Glam Media, elinde bulunan çok sayıda sosyal içerik platformuyla ayda 85 milyon tekil Amerikalı ziyaretçi ve 200 milyondan fazla uluslararası ziyaretçiyi ağırlıyor. Büyük reklam verenlerle uzun süreli anlaşmaları olan şirket, önemli markaların yer aldığı mecraların sahibi. 

Ning satın almasıyla büyük markalarla olan ilişkisini daha da pekiştirecek olan Glam Media'nın bu yıl sonunda halka arz başvurusunu yapması bekleniyor. Bloglara yansıyan bilgilere göre Glam Media, Ning satın almasının büyük çoğunluğunu hisse karşılığı yapmış ve Ning kurucusu Marc Andreessen'i yönetim kuruluna dahil etmiş.

Burada Marc Andreessen için bir parantez açacak olursak, Andreessen şu anda Andreessen Horowitz risk sermayesi şirketinin kurucusu ve genel partneri olarak görev yapmaktadır. Andreessen, Ning'in kurusucusu ve başkanı olması dışında, Facebook yönetim kurulunda yer alıyor ve Twitter, Digg, Qik, Scribd, Netvibes, Asana, Rockmelt ve Business Insider'ın yatırımcıları arasında. Daha da geçmişse gidecek olursak Marc Andreessen, efsane web tarayıcısı Netscape'in kurucuları arasındadır. 1998'de Netscape AOL tarafından 4.2 milyar dolara satın alınmıştır.

Ning, 2009'da aldığı son yatırımında 500 milyon civarında değerlemeye ulaşmıştı, bugüne baktığımızda ise bu değerlemenin çok daha altında bir fiyatla satıldığını görüyoruz. Bu satışta kritik olan nokta ise Ning'in Glam Media hisseleri karşılığında satılmış olması. Borsaya açılma planları yapan Glam Media'nın hisseleri halka arz edildiğinde, çok daha yüksek bir değere ulaşarak Ning yatırımcıları için yüksek değerlemeden bir çıkış yaratabilir.

Ning'in satılmasının ardından şirketin en büyük rakiplerinden olan Grou.ps'un geçtiğimiz ay 5 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlayacak olursak, bu satış sonrası Grou.ps'un önünün biraz daha açıldığını söyleyebiliriz. Belki önümüzdeki aylarda Grou.ps için de bir satın alma haberi duyabiliriz :)

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.