Yeni Özelliklerle Güçlenen Google+ Kapılarını Tüm Kullanıcılara Açtı

Yeni Özelliklerle Güçlenen Google+ Kapılarını Tüm Kullanıcılara Açtı

Açıldığından beri sadece kısıtlı bir kesim tarafından kullanılabilen Google+ için 9 yeni özellik Vic Gundotra imzalı bir blog yazısı duyuruldu. Özelliklerin hemen hepsi oldukça ilgi çekici ama asıl öne çıkan Google+'ın 100. özelliği: Google+ artık davetiye gerektirmeden, üye olmak isteyen herkese açıldı

Google'ın yaklaşık 90 gün boyunca sadece davetiye ile üyelik kabul eden sosyal ağı Google+, bu süre boyunca bir anlamda kapalı bir deneme sürümündeydi. Ama Gundotra'nın açıklamasına göre bu süre boyunca kat edilen gelişmelerle artık Google+'ı açık bir deneme sürümüne geçirmek için her şey hazır.

Google'ın duyurduğu diğer yenilikler arasında Google+ aramaları ve özellikle de Hangouts ile ilgili gelişmeler yer alıyor…

Google'ın yakın zamanda Google+ API konusunda da yeni adımlar atmasının üzerine arama devinin sosyal ağın daha geniş kitlelere açılmasının zaten an meselesi olduğu konuşuluyordu. Fakat duyurulan diğer yenilikler de neredeyse bunun kadar önemli.

Öncelikli olarak Google'ın uzmanlık alanı olan aramadan bahsetmekte yerinde olacak. Google+'ta en çok istenen özelliklerden biri olan gelişmiş arama seçenekleri artık kullanılabiliyor. Günde 1 milyar yeni paylaşımın gerçekleştiği Google+'ta gerçekten ilginizi çeken şeylere kolayca ulaşmak için arama özelliği çok faydalı olacak gibi görünüyor.

Google+'ın en heyecan verici özelliklerinden biri olan Hangouts yani video sohbet odaları için atılan ilk adım bu özelliği Android telefonlara açmak oldu. Sadece 2.3 veya üzeri ve ön kameraya sahip Android'li cihazlarda çalışan bu özelliği Android Market'te yer alan Google+ uygulaması ile kullanabilirsiniz.

Ayrıca diğer bir yeni özellik olan Hangouts on Air ile dilerseniz canlı video yayınlarınızı herkese açabilirsiniz. Şimdilik katılımcılar sınırlı ama Google zaman içerisinde bu sınırı daha yukarı çekerek Hangouts on Air'in son derece ilginç potansiyelini de daha etkili hale getirmeyi hedefliyor.

Hangouts ile ilgili diğer önemli yenilikler arasında ekran paylaşma, çizim aracı, adlandırılabilir Hangout'lar ve Google Docs entegrasyonu yer alıyor.

Google ayrıca Google+'ın herkese açıldığını ana arama sayfası üzerinden de milyonlarca kullanıcıya duyurmaya başladı.

Tüm bu yeniliklerin Facebook'un çok ses getirmesi beklenen f8 etkinliğinin hemen öncesinde ortaya çıkmasının bir tesadüf olmadığı kesin. Görünüşe göre Google bu yeniliklerle f8'e odaklanmış dikkatleri en azından belli oranda Google+'a doğru yönlendirmeyi hedefliyor. En azından şimdilik bunu da başarmış görünüyor ama f8'in yine de çok renkli geçeceği kesin…

Görsel Kaynaklar: ReelSEO, Google

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.