Sosyal Oyunlar 3D'yi Gölgede Bıraktı, Google+ Oyunlar İçin Gün Sayıyor

Sosyal Oyunlar 3D'yi Gölgede Bıraktı, Google+ Oyunlar İçin Gün Sayıyor

Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük oyun firmalarından Electronic Arts, 3D oyunların beklenen çıkışı bir türlü yakalayamadığını, asıl gelişmeninse online ve sosyal oyunlarda yaşandığını düşünüyor. Firmanın hissedarlar toplantısında konuşan John Riccitiello, özellikle 3D cihazların evlerde yaygınlaşmasının çok yavaş olması nedeniyle 3D oyun sektöründe bir türlü gelişme olmadığını belirterek; "Bir pazarı sürüklemek için değil, müşterilerin istediklerini sunmak için buradayız" diye konuştu.

Gamasutra'nın haberine göre 3D oyun dünyası kötü haberler bununla da sınırlı değil. Bu konuda öncülük yapan firmalardan Nintendo, üç boyutlu oyun konsolu Nintendo 3DS'in hedeflerin çok altında kalan satış rakamları nedeniyle radikal bir indirime giderek ABD'de 249,99 dolardan satılan cihazın 12 Ağustos'tan itibaren 169,99 dolardan satılacağını duyurdu.

Her ne kadar Nintendo, üç boyutlu oyunları kurtarmak için uğrassa da, Firemint'in ardından PopCap'i de satın alan EA'in sosyal oyunlara ağırlık vereceğini hissedarlara da açıklamış olması Nintedo'yu bu alanda oldukça yalnız bırakıyor.

Bu sırada sosyal oyun sektöründe önemli bir hareketlenme daha yaşanmak üzere. Google+ için uygulama alt yapısını hazırlamakta olan Google, sosyal ağ platformunda oyunlara kapısını beklenenden daha erken açacak gibi görünüyor.

Çok kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaşan Google+'ta Facebook'ta olduğu gibi bir uygulama alt yapısı olacağı kesin ama henüz bu konuyla ilgili net bir bilgi yok. Venture Beat'in bildirdiğine göre Google, bazı oyun geliştirici firmalarla görüşmelere başlamış bile.

Oyun firmaları, henüz Google'ın kendilerine nasıl bir uygulama geliştirme alt yapısını sunacağını açıklamadığını ama Facebook'taki oyunları Google+'a taşımanın zor olacağını tahmin etmediklerini söylüyorlar.

Böylece Google'ın daha önce Google+ ve oyunlar konusunda yanlışlıkla ağzından kaçırdığı bilgilerden sonra yeni sosyal ağ sitesinde oyunların varlığına dair ikinci net bilgi de açığa çıkmış oldu.

Google bu konuyla ilgili şimdilik resmi bir açıklama yapmadı ama Google+ uygulamaları için görünen tek engelin sistemde var olan bazı hataların düzeltilmesi olduğu söyleniyor. Hatta hangi oyunların sistemde ilk olarak yayınlanacağına dair çalışmaların bile yapılmakta olduğu iddialar arasında. Buna göre Google+'ın ilk uygulama ve oyunlarının sadece birkaç hafta içinde ortaya çıkması çok büyük bir ihtimal.

Şimdi en önemli soru Facebook oyunları dendiğinde ilk akla gelen ve Electronic Arts'a bile kafa tutan Zynga'nın Google+'ta yer alıp almayacağı. Oyun firmasına gizlice 100 milyon dolar civarında yatırım yapan Google bu durumdan ümitli. Fakat Facebook ile çok yakın ilişkileri olduğu bilinen Zynga'nın elinin sözleşmelerle bağlı olma ihtimali de çok yüksek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.