EA'tan Bir Satın Alma Daha Firemint

Oyun sektörü büyük bir hızla sosyal ve mobil oyunlarla gelişirken, bir zamanların devleri değişen piyasaya ayak uydurmaya çalışıyor. Buna son zamanlardan en büyük örnek Electronic Arts.

Who has the Biggest Brain ve Pet Society gibi oyunlarla tanınan Playfish'i 400 milyon dolara satın alarak sosyal oyun pazarında elini güçlendiren EA, bu alandaki en büyük rakibi Zynga ile rekabetini sürdürüyor.

Diğer taraftan ise mobil oyun pazarında da gücünü arttırmak için satın almalarına devam ediyor. Bundan birkaç ay önce Angry Birds'ün yayıncısı Chillingo'yu 20 milyon dolara satın alarak bu anlamda çok önemli bir adım atmıştı.

Fakat EA bununla yetinmedi ve son olarak popüler Flight Control ve Real Racing oyunun Avustralyalı yapımcısı Firemint'i satın aldı.

Electronic Arts, henüz 1999 yılında kurulan ve 60 çalışanı bulunan Firemint'i hangi koşullarda satın aldığını açıklamadı. Anlaşmanın birkaç hafta içerisinde tamamlanması ve bu detayların o zaman gün ışığına çıkması bekleniyor.

1982 yılında kurulan ve bugüne kadar aralarında Populous, Need for Speed, Sim City ve Medal of Honor serilerinin de yer aldığı sayısız unutulmaz oyuna imza atmış olan EA, geleceğin sosyal ve mobil oyunlarda olduğunu fark etmiş gibi görünüyor. Fakat eski alışkanlıklarından kurtulmakta zorlanan EA, şimdilik bu yeni ve yenilikçi alanlarda varlığını satın almalarla sürdürmeye çalışıyor. Bu yeni firmaların EA bünyesinde aynı başarıyı sürdürüp süremeyecekleri ise firmanın asıl başarısını ortaya koyacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.