PopCap 1.3 Milyar Dolara EA'ın Oldu!

Geçen ay satın alma söylentileri teknoloji bloglarına sızan ve bizim de haberini yaptığımız PopCap -EA görüşmeleri sonuçlanmış. Bugün yayınlanan basın açıklamasıyla duyurulan anlaşmaya göre PopCap, 650 milyon dolar nakit, 100 milyon dolar hisse ve önümüzdeki yıllarda doğacak gelirlere göre belirlenen ekstra gelir karşılığında EA bünyesine katıldı.

Anlaşmaya göre Electronic Arts, ilk iki yılda direkt PopCap'ten doğacak gelirler 91 milyon doların altında olursa hiç birşey ödemeyecek, 110 milyon dolara ulaşırsa 100 milyon, 200 milyona ulaşırsa 275 milyon, 343 milyon dolara ulaşır veya aşarsa 550 milyon dolar daha ekstra ödeyecek.

Toplamda 1.3 milyar dolara ulaşabilecek satışla EA, akıllı telefonlar, sosyal oyunlar ve bilgisayarlar için mini oyunlar konusundaki eksiğini kapatmış oldu. Bejeweled, Zuma ve Plants vs. Zombies oyunlarıyla adını duyuran PopCap, açıklamaya göre oyunlarını toplam 150 milyon kere yükletmeyi ve oynatmayı başarmış.

Geçtiğimiz yıl Angry Birds'ün yayıncısı Chilingo'yu 20 milyon dolara satın alan EA, daha sonrasında iOS oyunları yapan Firemint'ı ve son olarak da 400 milyon dolara sosyal oyun yapımcısı Playfish'i satın almıştı. 1 milyar dolarlık değerleme PopCap için fazla gibi görünse de aslında EA'in PopCap'e ne kadar ihtiyacı olduğunun da bir göstergesi.

Konsol ve bilgisayar oyunları konusunda en büyüklerden biri olan ve hemen hemen her tipte oyuna el atan EA'in Zynga ve Rovio'nun gördüğü ilgi ve yarattığı ekonomiden pay almak istediği açık. Bir anlamda oyun sektörünün geleceği olarak görülen mobil ve sosyal oyun alanlarında EA, pazarı kaptırmamak adına yüksek bedeller ödemeye hazır olduğunu ispatladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.