Twitter Sosyal Medya Analiz Şirketi BackType'ı Satın Aldı

Twitter Sosyal Medya Analiz Şirketi BackType'ı Satın Aldı

Geçtiğimiz aylarda TweetDeck'i satın alan Twitter, bu sefer farklı bir alandan satın alma gerçekleştirerek BackType'ı bünyesine kattı. BackType'ın resmi blogundan da doğrulanan satın almanın bedeli ise henüz belli değil. Y-Combinator destekli bir girişim olan BackType, toplamda 1 milyon dolar yatırım almıştı.

Blog yazısında paylaşıldığı üzere Twitter'ın platform takımına katılacak olan BackType ekibi, yayıncı ekosistemi için araçlar geliştirecekler. Yayıncılar, ajanslar ve markalar için analiz aracı olarak kullanılan BackType, sosyal medya geri dönüşlerini ölçümlemek için başarılı bir araçtı. Bir de Wordpress eklentisi olan BackType yazılarla ilgili Twitter ve Facebook'tan gelen iletileri yorum olarak gösterebiliyordu.

Yeni üye alımlarına kapanan BackType'ın bir süre sonra tüm ürün ve API'ları kapatılacak. Şimdiye kadar 1 milyon dolar yatırım alan şirket, Y-Combinator başta olmak üzere bir kaç yatırımcı şirket tarafında destekleniyordu. Blog yazılarında bu yatırımcılara teşekkür etmeyi de ihmal etmemişler.

Satın alma gerçekleşmese yeni tur yatırım almak için uğraşacak olan şirket, tahmin ediyorum ki çokta yüksek olmayan bir değerlemeden Twitter saflarına katıldı. Sadece 1 yıllık bir şirket olmasına karşın güzel bir çıkış yakalayan BackType'ın satın alınması, üretilen teknoloji kadar onu üreten takımın satın alınması olarak değerlendirilebilir.

BackType ekibinin Twitter'a ne kazandıracağını önümüzdeki dönemde göreceğiz ancak aylardır hakkında konuşulan Twitter analitik arayüzüne yapacakları katkıyı tahmin etmek çok da zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.