PayPal Günde 10 Milyon Dolar Mobil Ödeme Gerçekleştiriyor

PayPal Günde 10 Milyon Dolar Mobil Ödeme Gerçekleştiriyor

Mobil Ödemenin Türkiye'deki durumuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Mikro Ödeme'nin rakamlarını aktarmıştık. Türkiye'de olduğu gibi dünyada da ödeme sistemleri ve özellikle mobil ödeme sektöründe hızlı bir büyüme yaşanıyor. Tabi ki online ödeme denildiğinde ilk akla gelen servislerden biri olan PayPal'ın da mobil ödeme konusunda büyük yatırımları bulunuyor.

Geçtiğimiz Mart ayında yayınladıkları istatistiklere göre günde 6 milyon dolar mobil para transferine ev sahipliği yapan PayPal, The Wall Street Journal'ın yaptığı habere göre günde 10 milyon dolara çıkmış durumda. Haberin ardından resmi blogundan da açıklama yapan şirket, yıl sonuna kadar 3 milyar dolarlık mobil ödeme gerçekleştirme amacında olduklarını doğruladı.

eBay'in sahibi olduğu PayPal, 2011 yılı için ilk olarak 1.5 milyar dolarlık bir mobil transfer öngörmüş, Şubat ayında bu öngörüyü revize eden şirket 2011 yılında 2 milyar dolarlık transfer yapacaklarını öngörmüş. Son olarak ise yeniden rakam yükseltilerek toplam 2011 içerisinde 3 milyar dolara ulaşılmış. PayPal gibi şirketlerin bu tip hesapları çok detaylı yaptıklarını düşünürsek, mobil ödemelerin beklentinin 2 katı büyümesi şirketin genel büyüme politikalarını da değiştirmiş olabilir.

Kendi pazarında belki de daha önce hiç karşılaşmadığı bir rekabeti de bu yıl gören PayPal; Google'ın Wallet, Facebook'un Credits'ine ve Jack Dorsey'in Square'ine karşı savaşmak zorunda. Hatırlayacağınız gibi PayPal, Google'ı elemanlarını ve ticari sırlarını çalmaktan mahkemeye vermişti.

Ödeme metodları ve mobil ödeme konusundaki Türkiye'den de farklı uygulamalar hazırlanmıyor değil. En son Garanti ve Turkcell ortaklığında hazırlanan ve bugünlerde televizyon reklamları dönen CepT ParaKart mobil finans kategorisinde yapılan çalışmaydı. Neredeyse tüm operatörlerin NFC yöntemiyle ile ödeme üzerine çalıştığını da biliyoruz.

Mobil ödemenin hayatımıza daha çok girmesiyle buradaki pazarın hemen hemen tüm büyük oyuncuların ilgisini çektiği görülüyor. PayPal burada en büyük olmanın avantajıyla bir anlamda pazarın büyümesini de yansıtacaktır. Bu yıl Türkiye pazarına da giren PayPal'ın, Türkiye'deki durumu hakkında elimize bilgi ulaştıkça paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.