Mikro Ödeme'nin Rakamlarıyla Online Oyun'da Mobil Ödeme'nin Payı

Mikro Ödeme'nin Rakamlarıyla Online Oyun'da Mobil Ödeme'nin Payı

Dün gerçekleşen Webrazzi Gündem: Online Oyun toplantımızda bir sunum yapan Mikro Ödeme Kurucusu Alper Akcan, online oyun ekonomisinde dikkat çeken mobil ödeme pazarından bahsetmişti. Alper Akcan, mobil ödemenin online oyunlarda giderek artan bir ödeme yönetimi olduğunu söyledi ve bazı rakamlar paylaştı.

Mikro Ödeme'nin bugüne kadar yapmış olduğu işlemlerin detaylarını ve mobil ödeme ekosisteminin geldiği noktayı gösteren rakamları toplantıya katılamayanlarla da paylaşmak istedik. Alper Akcan'ın paylaştığı bilgilere göre, mobil ödemenin Türkiye'deki 26 aylık macerası sonunda tahmin edilen toplam işlem hacmi 86.000.000 TL değerinde. Mobil ödemenin online oyun kategorisi için işlem hacmi ise 33.406.250. Yani online oyunlar, mobil ödeme ekosisteminin yaklaşık %40'ını oluşturuyor.

Mikro Ödeme tarafında 15 Haziran 2011'e tarihine kadar işlem yapan tekil kullanıcı sayısı 4.241.815 olurken, toplam başarılı işlem sayısı 5.048.147 olmuş. Mikro Ödeme kanalı üzerinden mobil ödemeyi tercih eden kullanıcıların Haziran ayı ortalama işlem tutarı ise 11,16 TL. Eğer bu ortalama online oyun için kullanılan değerle örtüşüyorsa tek işlem için iyi bir tutar olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü özellikle sosyal oyunlarda satın alınan sanal ürünlerin değeri çok yüksek değil.

Mobil ödeme şu an için kesinlikle online oyun severlerin tercih ettiği bir alternatif ödeme yöntemi ve bu kullanıcıların oyuna dahil olması için mobil ödemeye ihtiyaç var. Alternatif ödeme yöntemlerinin toplam hacim içinde nasıl bir pay alacağı zamanla değişse de mobil ödemeyi ve mobil ödemeyi kullanmak isteyen kullanıcıları göz ardı etmek pek kolay olmayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.