Turkcell Yeni Modeli T20 ile Büyük NFC Adımını Atıyor

Turkcell Yeni Modeli T20 ile Büyük NFC Adımını Atıyor

Turkcell'in akıllı telefon pazarına kendi markasıyla sunduğu Androidli Turkcell T10'u hatırlarsınız. Vodafone ile bu alanda rekabet içinde olan Turkcell'in beklenen yeni modeli Turkcell T20 NFC desteği ile yakında piyasada olacak.

Garanti ile yapılan CepT Parakart tanıtımında Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Ciliv, NFC yongalı Turkcell T20'nin Haziran ayı içinde geleceğini ve  Turkcell T10'ların da NFC destekli hale getirilebileceğini söylemişti.

NFCTimes'ın haberine göre yine Huawei tarafından üretilen yeni bir model olan U8650, Turkcell T20 adıyla Türkiye'de olacak. Turkcell T20, Yapı Kredi ve Mastercard PayPass ortaklığıyla mobil finansal servislerde temassız geçişi hızlandıracak.

Turkcell T20 yerleşik NFC yongası taşırken, Ciliv'in T10'a ekleneceğini söylediği NFC desteği ise Fransız Gemalto ve İsrailli OTI tarafından sağlanacak. Sim-kart bağlantılı esnek NFC özellikli kablolar ile sağlanacak harici NFC özelliği, teknik uygunluk sağlanırsa muhtemelen diğer cihazlarda da kullanabilecektir.

Turkcell 20, Huawei Sonic adıyla anılıyor ve Android 2.3 (Gingerbread) sürümünü taşıyor. Kapasitif 3.5 dokunmatik ekran, 600 Mhz işlemci, 512 ROM, 256 M RAM, 3.2 MP kamera ve 32GB'a kadar yükseltilebilir hafızaya sahip.

Turkcell'in daha önce Yapı Kredi ile iPhone kullanıcılarına yönelik sunduğu iCarte'ten başarılı bir geri dönüş aldığını sanmıyorum ama bu kez 33 milyon civarındaki abonesinin önemli bir kısmına 'temassız' şekilde ödeme imkanı sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.