Popüler Haberleri E-postanızda Takip Edin

İnternetin bize sonsuz(!) bilgi akışının kapılarını aralaması artık daha fazla önemsenmesi gereken bir durum. Aşırı bilgi yoğunluğuyla başetmek için bilgi kaynaklarını sınırlandırmak işe yarayabilir ancak yeni bir şeyler öğrenme dürtüsüyle webde gezinmek bu girdaptan kurtulmamızı da zorlaştırıyor. Diğer yandan önemli bir haberi kaçırmak da mümkün oluyor.

Popüler haberleri her gün e-postanıza gönderen servislerden bahsederek bu konuda size biraz yardımcı olmak istedim.

1. Summify : Bilgi bombardımanına karşı daha önce paylaştığım Summify ve Flipboard'a göz atmış olabilirsiniz. Flipboard, Facebook ve Twitter üzerinden arkadaşlarınızın paylaştığı haberleri özel bir şekilde iPad üzerinde sunuyordu. Bu işi web tarafında yapan Summify ise kendini yeniledi.

Google (Reader ve Buzz için), Facebook ve Twitter hesaplarınızı ekleyebildiğiniz Summify, bu alanda şu ana kadar gördüğüm en iyi işi yapıyor. Düzenli olarak popüler haberleri e-posta ya da Twitter'da direkt mesaj ile gönderen Summify, izin verdiğiniz takdirde bunu webde de yayınlıyor, Paper.li gibi.

Summify

Summify'dan almak istediğiniz özet sıklığını günde 4 defadan, 3 günde 1 defaya kadar 6 farklı şekilde ayarlayabiliyorsunuz. Bir özet içinde almak istediğiniz haber sayısını belirleyebiliyorsunuz. Dilerseniz özetlerinizi sadece web üzerinden Summify.com/kullanıcıadı/latest adresinden takip edebiliyorsunuz.

Detaylara kadar girdim ama bir Summify özetine  tıkladığınızda gelen üst bağlantı çubuğu üzerinden tüm haberleri gezebiliyorsunuz. Üstelik bu bağlantı çubuğunda 'beğendim' tuşu değil sadece 'beğenmedim' tuşu da var. :) Yani Summify kendini farklı bir noktaya çekiyor. Beğenilenleri yükseltmek yerine, beğenilmeyenleri alçaltıyor.

Summify'ın iPhone uygulaması da artık yayında.

2. Linkedin Today : Linkedin'in yeni servisi Linkedin Today de bağlantılarımızın sosyal ağlarda paylaştığı popüler haberleri e-postanıza gönderiyor. Linkedin'in bülten tarzına uygun olarak sade bir şekilde kategoriler altında gelen e-posta webden takip edebileceğiniz içeriklerin en popülerlerini seçiyor.

Linkedin Today

Linkedin de Summify gibi üst bağlantı çubuğu ile haberleri sıra ile okumanızı sağlıyor ama web arayüzünde yer alan "haber arşivleme (saklama)" özelliği bulunmuyor. E-posta bültenleri henüz çok iyileştirilmese de ileride Linkedin bu konuya da el atabilir.

3. Trove : Washington Post'un  sosyal ve kişisel haber servisi Trove de günlük e-postalarla önemli haberleri kaçırmamanızı sağlıyor. Web sayfası üzerinde kişiselleştirdiğiniz haber sitesi, mobil uygulamalarla da kullanıcısını yalnız bırakmıyor.

Trove

Trove'nin e-posta bildirimleri basit bir şekilde gönderiliyor ama 10 farklı başlık ve 99 kanaldan günlük haber bülteni alabiliyorsunuz.

4. News.me, : Günlük popüler haberleri online olarak postalayan bir diğer servis de News.me. Aslında bir iPad uygulaması olarak bilgi kirliliğinde temiz bir kulvar açan News.me, aynı zamanda popüler haberleri günlük olarak e-postanıza gönderiyor.

News.me

Twitter hesabınızla kullandığınız News.me, günlük haberleri paylaşıyor ancak benim paylaştığım bir haberi tekrar önüme getirmek gibi istenmeyen durumlar da yaşatıyor.

iPad uygulamasında Twitter'dan favorilerinize eklediğiniz güncellemeleri de haber listenizde görüyorsunuz. Henüz yolun başında olan News.me'nin de zamanla iPad'de ya da e-posta üzerinde daha verimli bir haber alma kaynağı olacağına inanıyorum.

5. Readings: Yeni bir sosyal haber takip aracı olan Readings de yayına başladıktan kısa süre sonra günlük haber e-postaları göndermeye başladı. Facebook’un tasarımını, Twitter’ın takip sistemini ve Google Reader’ın özelliklerini bir araya getiren Readings, şimdilik haftalık olarak popüler haberleri e-postanıza gönderiyor. Aşağıda örnek bir gönderimin görüntüsünü bulabilirsiniz.

Bu konuda girişimleriniz ya da bildiğiniz uygulamalar, servislerler varsa yorumlara eklemenizi dilerim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.