Bilgi Bombardımanına Karşı Summify ve Flipboard

Bilgi Bombardımanına Karşı Summify ve Flipboard

İnternet gelişmesiyle, kolayca erişilen çok sayıda bilgi kaynağından doğru ve işe yarar bilgileri almak giderek zorlaşıyor. Bu noktada özellikle internet ve teknoloji meraklılarının maruz kaldığı bilgi bombardımanı(information overload) kavramı karşımıza çıkıyor. Ancak bu problem için de çözümler internet üzerinden geliyor.

Bilgi bombandırmanına karşı durmak isteyen servislerden biri olan Summify, kullanıcılarına seçilmiş bilgiler sunarak daha verimli bir çalışma sağlıyor. Sosyal medyadan beslenen Summify; Twitter, Facebook ve Google (Reader, Contacts) hesapları üzerinden kişiye özel bilgiler çıkarıyor.

Paylaştığı bilgileri önemli haberler ve son haberler olarak iki başlık altında toplayan Summify, en çok paylaşılan bağlantıları kendi arayüzünde, okumayı kolaylaştıran bir şekilde sunuyor.

Summify, bilgi tavsiyesi sisteminde çok etkin bir algoritma kullanmasa da fazla ilgi duyulmayan ve tekrarlayan haberlerle karşılaşma riskini ortadan kaldırıyor.

Flipboard ise Summify benzeri iPad uygulaması ve sosyal medya hesaplarının yanında çeşitli kaynaklardan da içerik alıyor. Dijital bir dergi formatındaki Flipboard; blog, video ve fotoğraflar için de özel alanlar ayırıyor ve bunları kendi özel bir sayfa düzeninde sunuyor. Her iki serviste de içerikler, sosyal ağlarda paylaşılabiliyor.

Flipboard iPad

Öneri sistemlerinin bilgi kaynaklarına odaklanması muhtemelen bu tür servis ve uygulamaların yaygınlaşmasını arttıracaktır. Yalnızca ilgi duyulan bilgilere erişimde daha kişiselleştirilebilir ve isabetli çözümlerin sunulması, dijital reklamcılık için de alternatif bir kanal yaratabilir ve bu alandaki ihtiyaç ücretli servislere yol açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.