Washington Post Trove.com ile Sosyal ve Kişiye Özgü Haber Çağına Geçiyor

Washington Post Trove.com ile Sosyal ve Kişiye Özgü Haber Çağına Geçiyor

Washington'ın en büyük ve en eski gazetesi olarak bilinen ve online dönüşümünü de başarıyla sürdüren Washington Post, şimdi de Trove.com'u okuyucularına sundu. Haberlere sosyal bir çerçevede ulaşmayı sağlayan Trove, Washington Post'un 10.000'den fazla kaynaktan derlediği haberleri, kişiselleştirilebilir bir şekilde sunuyor.

Editörler tarafından seçilen önemli haberleri gündeminize ekleyen serviste istenilen şekilde haber kategorilerinin oluşturulması sağlanmış.

Arama özelliği ile biraz vakit geçirerek kendinize özgü güzel bir haber sitesi yapabileceğiniz Trove'ye Facebook profiliniz ile kayıt olmak mümkün. Bu sayede beğenileriniz üzerinden Trove'ya kendinizi belirli ölçülerde tanıtmış oluyorsunuz.

Trove - Washington Post

Trove'nun önümüzdeki dönemde daha fazla sosyal medya figürü ile güçlendirileceği açıklanıyor. Washington Post'un yönetim kurulu başkanı Donald Graham da açılış mesajını bir Facebook notu üzerinden paylaşması bunu doğruluyor. Trove'nin mobil tarafı da düşünülmüş. Android ve BlackBerry uygulamaları hazır olan servisin iPhone ve iPad uygulamaları ise hazırlanıyormuş.

Wall Street Journal, Trove için 5 ile 10 milyon dolar arasında bir yatırım planından bahsediyor ki servisin bu yatırımı altyapı ve pazarlama için kullanabileceğini düşünmek zor değil. Daha önce iCurrent adlı kişisel bir haber toplama servisini satın alan Washington Post, online dünyada yaşadığımız bilgi bombandırmanını dağıtmak konusunda kararlı görünüyor.

Takip ettiğiniz bir haber kanalı üzerine bir konuşma başlatabileceğiniz bölümün yanında, Trove epostanıza günlük olarak önemli başlıkları gönderiyor. İstediğiniz haberleri profilinize kaydedebiliyor, beğenmediklerinizi gündeminizden çıkarabiliyorsunuz.

Yahoo'nun LiveStand'i açıldığında sosyal ve kişiselleştirilebilir haber portalları arasındaki savaş da başlamış olacak. İşte Trove için hazırlanan Barak Obama'lı tanıtım videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=5qdnelwIBBE?fs=1&hl=en_US&rel=0

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.