Sony PlayStation 3 Satışları 50 Milyonu Gördü!

Sony PlayStation 3 Satışları 50 Milyonu Gördü!

Sony, Mart 2011 sonu itibariyle 50 milyonuncu PlayStation 3'ün de son kullanıcıya doğru çıkış yaptığını açıkladı. 8 milyonu geçen PlayStation Move hareket kontrol cihazının da etkisiyle rağbet gören PS3, beş yıl içinde ciddi bir başarıya ulaşmış oldu.

Blu-ray oynatıcısına sahip olan HDMI destekli şimdiden efsane olmuş oyun konsolu, 75 milyonu aşkın kayıtlı kullanıcısının yüz binlerce dijital içeriğe yüksek görüntü kalitesinde ulaşmasını sağlıyor. PS3'ün 2006 yılında tanıtılmasıyla PlayStation Network'ü de tanıtan Sony, 59 ülkeden bu sisteme kayıt almayı başarmış. Kullanıcıların birbiriyle iletişime geçmesini ve deneyimlerini paylaşmasını sağlayan PlayStation Home ve PlayStation Store aracılığıyla Playstation severleri yalnız bırakmayan Sony, Eylül 2009’da da daha ince ve hafif yeni PS3 Slim'i piyasaya sunmuş ve 3 haftada 1 milyon satışa ulaşmıştı.

Nisan ve Eylül 2010'da ücretsiz sistem yazılım güncellemesi sadece PS3’e sırasıyla stereoskopik 3D oyun ve Blu-ray 3D özellikleri de eklemişti. Böylece kullanıcılar sadece HDMI kablosu ile PS3'ü 3D uyumlu bir televizyona bağlayarak stereoskopik 3D görüntüye kavuşmuştu. Sony, stereoskopik 3D özelliğine sahip yazılım sayısının 1 Nisan 2011 itibariyle 89’a ulaştığını söylüyor. PlayStation Eye web kamerası ile oyunculara hareketli bir eğlence fırsatı sunan PlayStation Move da özel olarak hazırlanmış 155 yazılımla PS3 severlerin hayatında yer etmiş durumda.

Playstation 4'ü çıkarmak yerine Playstation 3'ü geliştirmek istediğini söyleyen Sony, dünya çapında 480 milyon adet satan, 2.128’i aşkın yazılımın yer aldığı geniş oyun yelpazesiyle oyun severleri kendine bağlamayı sürdürecek gibi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.