Sony PlayStation Network'ü Tekrar Açıyor

Sony PlayStation Network'ü Tekrar Açıyor

Sony PlayStation Network'teki kullanıcı verilerini korsanlara kaptırmasının ardından güvenli bir şekilde ayağa kaldırmak üzere çalışıyordu. Saldırı olduğundan beri şirketin tek odaklandığı konu olan PSN, sonunda tekrar hayata dönüyor. Aşamalı olarak yayına girecek olan servis ilk olarak Amerika, Avrupa, Avustralya, Yeni Zelanda ve Ortadoğu'da ülke ülke geri dönecek.

PSN'in Mayıs ayının sonuna kadar tamamen ayağa kaldırılması planlanıyor. Gelişmiş güvenlik önlemlerine rağmen ağın tüm bilgilerine bu şekilde erişilmesi şirketin güvenilirliğini de ciddi şekilde etkilemişti. Sony Başkan Vekili Kazuo Hirai yaptığı açıklamada oluşan rahatsızlık yüzünden tekrar özür dileyerek, benzer bir olayın yaşanmaması için sistemin tekrar yayına girmesinin bu kadar geciktiğini ve güvenlik önlemlerinin ciddi şekilde artırıldığını söylemiş.

Dün gece saatlerinde tekrar çalışmaya başlayan PSN'in aşırı yoğunluktan sorunlar yaşadı bilgisi de internete yansımış. ABD, İngiltere, İrlanda, Avusturya, Yeni Zellanda, Meksika ve Ortadoğu'da tekrar yayına girdiğini öğrendiğimiz PSN'in ülkemizde ise ne zaman yayına gireceği şu anda belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.