Sanalika Engeli Kalktı! Açılış için Geri Sayım Başladı

Sanalika Engeli Kalktı! Açılış için Geri Sayım Başladı

Geçtiğimiz Ocak ayında mahkeme kararıyla "tedbiren erişime engellenen" Sanalika'dan sonunda beklenen güzel haber geldi. Sanalika'nın yaptığı itiraz sonucunda incelemelerin ve yapılan geliştirmelerin ardından engelleme kararı kaldırıldı. Son yıllarda oyun anlamında Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan Sanalika'nın erişime engellenmesi şaşkınlık yaratmıştı.

Sanalika'nın Twitter hesabından yapılan açıklamanın ardından Sanalika ile iletişme geçtik. Sanalika tarafından aldığımız bilgiye göre, bundan sonra Sanalika'da tüm kullanıcılar için cep telefonu onaylı üyelik sistemi devreye girecekmiş. Belirli bir yaş altı kullanıcılar için de ebeveyn bilgilendirmeleri ve aile koruma programları adında ikincil güvenlik önlemleri devreye alınacakmış. Eski versiyonda bulunan uygunsuz içerik filtresi de geliştirilerek daha işlevsel bir hale getirilmiş.

Gerekli önlemlerin alınmasının ardından yetkili mercilerden alınan onayla birlikte engelleme kararı kaldırılmış. Şu anda halen DNS'siz girilemeyen Sanalika'ya erişimin yeniden sağlanması için artık top servis sağlayıcılarda.

Engellemenin ardından kapatılan Sanalika, bu süreçte gerekli geliştirmeler yapılmış. Sanalika şu anda halen kapalı bizim öğrendiğimiz kadarıyla sanal dünya 10 - 15 gün içerisinden yeniden açılacak. Yine de bunun kesin bir tarih olmadığnı belirtelim. Zira diğer taraftan Oyun Stüdyosu ekibi PETePET'i de yayına açmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de daha önce web sitelerinde uygulanmamış olan zorunlu cep telefonu onaylı üyelik sisteminin Sanalika kullanıcıları arasında nasıl bir tepkiye neden olacağını bilemiyoruz. Ancak tüm dünya üyelik süreçlerini kolaylaştırmaya giderken, bizde internet şirketlerinin zorlanıyor olması gerçekten talihsiz bir durum.

Üyelik yapısında yapılan değişiklikler, yasal konularda zorluklar yaşayan diğer girişimler için de bilgilendirici olacaktır. Sanalika'nın açıldığında nasıl bir üyelik yapısıyla geri döneceğini biz de merak ediyoruz. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.