Facebook Beluga'yı Satın Aldı, Uygulamalarda Mobil Numara ve Adres Paylaşımına Devam Edecek

Facebook Beluga'yı Satın Aldı, Uygulamalarda Mobil Numara ve Adres Paylaşımına Devam Edecek

BelugaGrup içi iletişime odaklı mobil uygulamaların yatırım çektiğini geçen yaz paylaşmıştık. Bu alanda Facebook'tan da bir adım geldi ve Beluga adlı girişimi satın aldı. Facebook,  kısa süre önce vazgeçtiği mobil numara ve adres paylaşımına devam edebileceği şeklinde bir açıklama yaptı.

Mobil alanda hızlı bir gelişme kaydetmek için Snaptu ile anlaşan ve Facebook telefonlarının pazara çıkmasına ön ayak olan şirket, Beluga adlı girişimi de mobil iletişim hizmetini geliştirmek üzere satın aldı.

Beluga'yı mobil mesajlaşma sistemini geliştirmek üzere kendi bünyesine katan Facebook, bu alanda da hızlı adım attığını göstermiş oldu.

Facebook, bir süre önce geliştiricilerin uygulamalarda kullanıcı telefon numarası ve adres bilgisine erişmesine izin vermişti. Ancak bu durum uzun sürmedi ve Facebook 2. bir açıklamayla bu özelliği durdurduğunu açıklamıştı.

Facebook'un bu alandaki faaliyetinin sorgulanmasının ardından gelen savunmada Facebook, mobil numara ve adres paylaşımına devam edeceğini paylaştı. ABD Kongre üyesi Edward Markey'de gelişmelerin takip edileceğini belirten bir cevap verdi.

Facebook'un bundan sonra kullanıcılara mobil anlamda nasıl yaklaşacağı giderek hassas bir hal alıyor. Özellikle mobil alanda bilgi sızıntısı ve güvenlik tehditleri Facebook'un daha sıkı adım atmasını gerektiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.