E-posta pazarlama hizmeti veren girişimlerden Setrow devreye aldığı yeni özellikleri ile dikkat çekmeye hazırlanıyor. GittiGidiyor kurucuları Burak Divanlıoğlu, Serkan Borançılı ve Aydonat Atasever ile birlikte Ersan Özer'in de yatırımcısı olduğu servis kısa süre önce aldığı yatırımın rüzgarını şu günlerde arkasına almış gibi duruyor.
Online pazarlamanın geleceğinde sosyal medyanın yükselişine yanıt vermek isteyen Setrow sözünü ettiğimiz bu yeni özellikleriyle daha kişiselleştirilmiş gönderimler yapılmasına imkan tanıyacak. Biz de bu fırsatla hem bu özelliklerden hem de Setrow'un bazı istatistiklerinden bahsedelim istedik.
Setrow klasik toplu e-posta gönderimi yapmaktan öteye geçerek kısa süre önce müşterilerini ilgi alanlarına göre gruplamaya başlamış. Grup yöneticileri ilgi oranlarının derecesini belirledikten sonra sistemden bu kurala uyan kaç kişi olduğunu görüyor ve ona göre daha dikkat çekici bültenler ve hedefe yönelik gönderimler yapabiliyor. Bu özellik e-posta abonelerinin ilgisine yönelik en doğru gönderimlerin yapılmasını hedefliyor.
Setrow'un bir diğer önemli tanımlaması da abone kalitesi özelliği. Bu özellik abonelerin gönderilen e-postalara verdiği geri dönüşlere göre raporlama yaparak yeni e-posta gönderimlerinin daha verimli olmasını amaçlıyor. İlgi alanına göre sınıflandırılan ve abone kalitesi belirlenen bir kullanıcıya en isabetli düzeyde gönderim yapılabiliyor.
Gerçek zamanlı çalışmanın öneminin arttığı günümüzde abonelerine masaüstü bilgilendirici programı ile de yardımcı olan Setrow tüm özellikleriyle e-posta pazarlamasının geleceğini önemsediğini gösteriyor. Yönetim paneline girmeden bültenleri görüntüleyen son 10 kişinin görüntülendiği program sayesinde hızlı geri dönüşler yapılabiliyor.
Servis aynı zamanda tamamen dışarıya açık şekilde www.setrow.com/canli.php adresinden müşterilerinin yaptığı gönderimlerin görüntülenme istatistiklerini canlı olarak paylaşıyor.
Setrow'dan aldığımız istatistiklere geçecek olursak e-posta kullanımımıza dair farklı bir bakış kazandırdığını söyleyebiliriz. Web tarafında Microsoft ürünlerinin öne çıktığı Setrow kullanıcı kitlesi mobil alanda Microsoft'un Apple'a yenik düştüğünü farklı bir açıdan göstermiş oluyor. Internet Explorer 6'nın halen kullanılması kadar henüz test sürecinde olan Internet Explorer 9'un Safari'den daha çok kullanılması da ilgi çekici.
Yukarıdaki istatistikte yer almayan şaşırtıcı bir bilgi daha var. Kullanıcılarının fotoğraflarını sosyal medya sitelerinden eşleştiren Setrow, Facebook üyeliği olanların oranını %35.3 olarak yakalamış, profil resmi kullananların oranı da %87.4. Yani Facebook'a abone olmayan % 64.7'lük, profil resmi yüklemeyen %12.6'lık bir kesim var. Elbette bu kişilerin farklı e-posta adreslerinden Facebook'a kayıtlı olmaları mümkün ama Facebook penetrasyonu % 70 olan ülkemizde bu oran bana şaşırtıcı geldi. Setrow için ise Facebook'ta olmayan kişilere erişmesi bakımından gayet olumlu olduğunu düşünebiliriz. Aldığımız bilgilere göre de yeni özellikler Setrow'un önemli müşterilerle çalışmaya başlamasına vesile olmuş. E-posta pazarlama hizmetlerinin geleceği ve nasıl bir yol izleyeceklerini biraz olsun tahmin edebilsek de Setrow'un o güne kadar daha çok gelişeceğini şimdiden görebiliyoruz.