Amazon'un Ortak Olduğu LivingSocial Türkiye Pazarına Giriyor ve Genel Müdürünü Arıyor!

Amazon'un Ortak Olduğu LivingSocial Türkiye Pazarına Giriyor ve Genel Müdürünü Arıyor!

Grup alışveriş pazarının devi Groupon Amerika pazarında %79 pazar payıyla açık ara önde olsa da şirketin en önemli rakibi LivingSocial global genişleme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Google tarafından satın alındı alınacak haberini beklediğimiz Groupon sektörde yaklaşık 6 milyar dolarlık bir bomba patlatmak üzere olsa da, LivingSocial dün Amazon'dan aldığı 175 milyon dolarla bu önemli ortaklığı memnuniyetle duyurdu.

Groupon'un CityDeal'ı satın almasıyla özellikle Avrupa'da güç kazandığını biliyoruz. Amazon'u arkasına alarak Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya açılma sürecinde olan LivingSocial da bu genişleme ile uluslararası fırsatı yakalamak için şu günlerde Türkiye dahil olmak üzere tüm dünyada ekipler oluşturmaya çalışıyor.

Şu anda Türkiye grup satın alma pazarında Şehir Fırsatı, Grupanya, Grupfoni, Markapon, Grupca gibi başı çeken oyuncular bulunuyor.

Bu oyuncuların arkasındaki şirketleri göz önüne aldığımız Groupon Türkiye olarak Şehir Fırsatı, DailyDeal Türkiye olarak Grupfoni'yi görüyoruz. GittiGidiyor'un grup satın alma şirketi de bildiğiniz üzere Markapon.

Herhangi bir gruba bağlı olmadan ilerleyenler ise Grupanya, Grupca ve diğerleri.

LivingSocial'ın dünyaya açılma sürecinde Türkiye'yi de planları arasında tutması bu şirketler için bir potansiyel yaratıyor olabilir. Ancak diğer taraftan görünüşe göre LivingSocial şu an için satın alma yerine yerel pazarlarda kendi yapılanmasını kurmak amacında. Türkiye ile birlikte  50'ye yakın ülkede Genel Müdür arıyor olması da aslında bu amacın göstergesi.

Yazımın başında da belirttiğim gibi LivingSocial dün e-ticaret devi Amazon'la bir ortaklığa gittiğini duyurdu. Yani, şirket artık finansal anlamda gücüne güç katmasının yanında, sektörün büyük ağabeyini de yanına almış durumda.

Türkiye Genel Müdürü arayışında şu anda ne aşamadadır bilmiyoruz ama hem ilgilenebilecek okuyucularımız bundan haberdar olsun hem de sektördeki oyuncular stratejilerini oluştursunlar diye notlar arasına bu detay alınırsa faydalı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.