Google'dan Dijital Yayıncılığa 5 Milyon Dolar Yatırım

Google'dan Dijital Yayıncılığa 5 Milyon Dolar Yatırım

Djital YayıncılıkMedya devi News Corp.'un CEO'su Ruper Murdoch, geçen yıl yayın içeriklerini Google'dan çekeceği yönünde bir açıklama yapmıştı. Google'ın kaderi değişebilir mi derken resti gören arama motoru devi, Murdoch'a yol gösteren adımlar atmıştı. Dijital yayıncılığın gelişmesini isteyen Google, dün bu alanda 5 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

FastFlip uygulaması ile online gazete okunurluğunu artırmak isteyen Google, Youtube Direct ile online yayınlarıncılara destek vermek konusunda hevesli olduğunu belirtiyor. Arama motoru devi bu maçla kar amacı gütmeyen ve dijital yayıncılık alanında öncü rol oynayacak bir kaç kuruma 5 milyon dolar ayırmaktan çekinmemiş.

Google yapacağı yatırımın 2 milyon dolarını ABD'ye saklarken, 3 milyon dolarını uluslararası düzeyde değerlendireceğini söylüyor. Bu da arama motoru devinin global bir güç olarak etkisini gösteriyor.

Sorumsuz Gazetecilik - Irresponsible Journalism

Google'a göre bu yatırımlar bir deney sürecini oluşturuyor ve geleceğin dijital yayıncılık anlayışının temellerini atıyor. Zira geleneksel meyda ile dijital medya arasındaki ilişkiler halen rayına oturmuş değil. Bunun nedenlerinden biri olan dijital yayıncılık seviyesinin geleneksel medya düzeyinde kabul görmemesi, konuyu gazeteci-blogcu tartışmalarına kadar götürüyor.

Bu tartışmalarda kaygı duyulması gereken asıl nokta içeriğin hangi mecradan sunulduğu değil, içeriğin kalitesi. Ülkemizde hem geleneksel medya düzeyinde hem de amatör düzeyde dijital yayıncılık algısının oturması adına biz de zaman zaman bu noktalara dikkat çekiyoruz. Gelecekte medyanın nasıl bir iletişim kanalı olacağı konusunda ise araştırmaların yeterli ipuçlarını verdiğini görüyoruz.

Görsel Kaynak: Cayusa

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.