Annelere Özel Sosyal Ağ: Anneysen.com

Anneysen.com, anne ve anne adayları için kurulmuş bir sosyal ağ sitesi. Aynı zamanda E-tohum'un 2010'da yatırım yapılabilecek 15 girişiminden biri olan Anneysen.com, Pınar Şimşek ve Aylin Çakır tarafından Ocak 2010'da kurulmuş.

Kurulmasının üzerinden sadece 3 ay geçmesine rağmen site, şimdiden 6700 üyeye ulaşmış. Anneysen.com'un kısa sürede bu seviyeye ulaşması özel bir konuya odaklı girişimlerin başarılı olacağının bir başka göstergesi olarak kabul edilebilir.

Site sahiplerinden aldığımız bilgiye göre site üyesi annelerin %89'unun tek, %11'inin ise iki çocuğu bulunuyor. Site üyesi annelerin %48'i çalışan annelerden oluşmuş. 26-30 yaş aralığındaki annelerin %48 ile en büyük yaş grubunu oluşturduğu sitede, 31-35 yaş aralığındaki annelerin oranının ise %30 olduğu görülüyor.

Sitede anneler, diğer annelerle tecrübelerini paylaşabiliyor ve onlara sorular sorabiliyor. Ayrıca sitede bulunan 50 uzman kişi sağlık, beslenme,  çocuk gelişimi gibi konularda annelerin sorularına cevap veriyor. Üyelerin anket, grup ve blog kurabildiği sitede, grupların içerisindeki forumlarda pek çok farklı konu şimdiden tartışılmış.

Klasik banner reklamlarının yanında sayfa ve grup sponsorlukları gibi farklı gelir modelleri de bulunan siteye markaların da önümüzdeki dönemde ilgi göstereceğini tahmin ediyoruz.

Daha önce Webrazzi'de yer verdiğimiz nurturia.com.tr ile benzer bir kulvarda yer alan Anneysen.com, başarılı çıkışını devam ettirirse sosyal bir ağ olmanın ötesinde bir süre sonra önemli bir kaynak olarak da konumlanabilir ve pazardaki yerini güçlendirebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.