Google Telefonlara Canlı Çeviriyi Getiriyor

Google Telefonlara Canlı Çeviriyi Getiriyor

Google, Android'in ardından Nexus One'ı çıkartarak mobile ne kadar ciddi baktığını gösterdi. Son gelen haberler gösteriyor ki Google bu alandaki yatırımlarına önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Google'ın Çeviri Servislerinin başındaki yetkilisi Franz Och'ın TimesOnline'da yayınlanan röportajından, Google'ın anında çeviri yapan bir yazılım üzerinde çalıştığı bilgisi geldi. Franz Och, yazılımın kısıtlı da olsa birkaç yıl içinde hazır olacağını dile getirmiş.

Anında çeviri işleminin bu kadar zor olmasının önünde iki tane ana zorluk var. Birincisi sesi doğru anlayabilmek. Google bu konu üzerindeki çalışmalarına devam ediyor. Google son olarak iPhone, Android ve Blackberry için çıkarttığı Google Voice uygulamalarıyla sesli arama yapılmasına olanak sağlıyor. Diğer mobil cihazlarda ise internet üzerinden ses algılama servisini sunuyor.

İkinci en büyük zorluk ise çevirinin doğru ve sağlıklı yapılabilmesi. Google Translate, hepimizin yıllardır kullandığı bir servis ancak Türkçe'de halen tam doğru çeviriler sağlayamadığını biliyoruz. Google Translate'in daha yoğun kullanıldığı İspanyolca, Fransızca ve Almanca için çok daha sağlıklı çeviriler sunduğunu duymuştuk. Google büyük ihtimalle anında çeviri servisini bu 3 dil için devreye almaya çalışacaktır.

Sonuç olarak, bir başka bilim kurgu ürünü Google'ın çalışmaları sonucunda belki de birkaç yıl içinde hayatımıza girmiş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.