Şarkı Aramakla Uğraşmak İstemeyenler İçin Fizy Mood Yayında!

Şarkı Aramakla Uğraşmak İstemeyenler İçin Fizy Mood Yayında!

fizy-mood

Reklamz şirketler grubu bünyesinde faaliyet gösteren online müzik servisi Fizy yeni ve eğlenceli bir özelliğini beta olarak yayına aldı. Mood adı verilen özellik sayesinde, Fizy'de şarkı arayarak dinlemek yerine, o anda içinde bulunduğunuz moda göre şarkılar sizin için çalınıyor. Nostaljik, sakin, hareketli, melankolik, eğlenceli, mutlu, karmaşık modlarından herhangi birini seçerek başlatabileceğiniz uygulamada teknik çalışmaların, özellikle performansı artırmak için, sürdüğünü öğrendik.

Sistemde temel bir tavsiye motoru çalıştıran Fizy, Eylül ayında MÜYAP ile gerçekleştirdiği anlaşma ile şu anda Türkçe şarkıları yasal olarak çalabiliyor. Sony ile de Ekim ayında lisans anlaşması yapan servis, yabancı şarkıların da sisteme dahil edilmesi için teknik çalışmaları sürdürüyormuş.

Türkçe şarkılarla birlikte, yabancı şarkıların da eklenmesiyle özellikle Fizy Mood tarafında gelecekte bir Pandora kapasitesi yakalanabilir diye düşünüyorum.

Açıkcası Fizy yetkililerine Pandora'yı örnek alıp almadıklarını ya da bu vizyon konusunda ne düşündüklerini sormadım. Ancak yeni özelliği denerken bana zamanında kullanabildiğimiz ancak sonrasında Amerika dışında limitlenen Pandora'nın tadını verdiğini söyleyebilirim.

Elbette tavsiye algoritmasının biraz güçlendirilmesi ve yabancı şarkıların kısa süre içinde eklenmesi çok daha iyi olacaktır. Ama şu haliyle bile Mood'un arkada çalışabilecek bir servis olduğunu düşünüyorum.

Son olarak Fizy'nin Mood bölümünde gnctrkcll sponsorluğunda hizmet verdiğini de paylaşmış olalım. Fizy'de uygulanan diğer reklam modelleri gibi, gnctrkcll sponsorluğu da kullanıcıyı bıktırmadan olması gerektiği gibi konumlandırılmış.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.