Artık kendinizi PayPal'a hazırlayabilirsiniz

Artık kendinizi PayPal'a hazırlayabilirsiniz

Geçmişte PayPal'in Türkiye pazarına girişi ile ilgili çeşitli haberler vermiştik. Bu haberlerde yazdıklarımızın bugün gerçekleşmeye başladığını görüyor ve şirketin o dönemlerdeki planlarının problemsiz işlediğine şahit oluyoruz.

En son bilgimiz şuydu: PayPal Türkiye 2009 sonu ya da en geç 2010 başında aktif çalışmaya başlayacak.

Bu konuda herhangi bir değişiklik yok. Ancak aldığımız yeni bir duyum aslında PayPal'ın pazara girişini merakla bekleyenler için çok daha keyifli olacak.

Öncelikle PayPal yönetiminin ve bizlerin pazara girişten ne anladığını kavramak gerekiyor.

PayPal yönetimi Türkiye pazarına girmek denildiğinde Türkiye'de bir operasyon merkezi kurmak ve istihdam sağlamayı baz alıyor. Bizler için ise aslında PayPal'ın Türkiye pazarına girmesi PayPal'dan Türk Lirası (TL) hesaplarına para aktarabilmekle orantılı algılanıyor.

Şimdi gelelim duyumumuza...

PayPal'ın Türkiye pazarına girişi ile ilgili yol planı aldığımız duyumlara göre şu şekilde olacakmış.

1. adımda zaten planlanan Türkçe arayüz devreye girmişti. Bunu "PayPal'ın Türkiye hareketi" isimli yazımızda paylaşmıştık.

2. adımda PayPal üzerinden TL hesaplarına para aktarımı devreye girecekmiş, ki bu aslında biraz önce bahsettiğim PayPal pazara girdi algısı ve e-ticaret fırsatı için yeterli. 2. adım ne zaman gerçekleşecek diye sorarsanız işte güzel haber burada. Mart sonu Nisan başı gibi bu uygulama aktif olacak. Yani, söz konusu tarihten itibaren artık Türk girişimcilerin online ödeme altyapıları için PayPal'ı kullanmamaları açısından bir sebep kalmayacak. Bankalardan POS almanın zorluğu göz önüne alındığında PayPal'ın bu konuda e-ticaret'in ciddi anlamda önünü açacağını söylemek yanlış olmaz.

Devamın neler olacak?

3. adımda TL hesaplarından PayPal'a direkt para transferi devreye girecekmiş. Bunun için 2009 sonu hedefleniyor. Yani, web siteleri havale yöntemiyle PayPal üzerinden para alabilecekler diyebiliriz.

4. adımda ise PayPal'ın Türkiye operasyonu tam anlamıyla başlamış oluyor ve şirket Türkiye'de operasyon ekibi, altyapı yatırımı ve dolayısıyla istihdam yaratmaya başlıyor. Bu son adım ise 2010 yılında gerçekleşecek.

Kısacası PayPal için geri sayımda artık oldukça sona geldik. İnternet üzerinden satış yapmak isteyen tüm girişimciler için en kolay yöntem yakında Türkiye pazarının kullanımında olacak.

Popülasyon açısından dünyada sözü geçen Türk internet pazarının bu tür gelişmeler ve imkânlarla ekonomik anlamda da değerinin artacağını göreceğimiz günler yakın diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.