Samsung, Hindistan ve Vietnam'da 'elden geçirilmiş' Note 7 satmayı planlıyor

Samsung, Hindistan ve Vietnam'da 'elden geçirilmiş' Note 7 satmayı planlıyor

Akıllı telefon pazarında geçtiğimiz yıla damgasını vuran cihazlardan Samsung Galaxy Note 7, geri dönüyor. Batarya yanmaları nedeniyle Note 7 modelini pazardan çeken Samsung, duyumlara göre 'elden geçirilmiş' Note 7 modellerini Vietnam ve Hindistan pazarlarında satacak.

Güney Koreli internet sitesi Hankyung'un haberine göre, Samsung yenilediği ve batarya anlamında değişiklikler yaptığı Note 7 modellerini Galaxy Note 7s adı altında tekrar satışa çıkaracak. Geçtiğimiz aylarda patlamaların nedenini bulmak için 20 bin Note 7 modelini test eden Samsung, testlerin sonucunda sorumlunun batarya hataları olduğunu açıklamıştı.

Galaxy-Note-7

İlk modelde 3500 mAh büyüklüğünde bir batarya kullanılan Note 7'nin yakında piyasaya çıkacak yeni 'S' modelinde batarya 3000 veya 3200 mAh seviyelerine çekilecek. Ayrıca yenilenen modellerin kasalarının da değişeceğini belirtelim. Samsung'un elinde yaklaşık 2.5 milyon adet Note 7 olduğu söyleniyor.

Bu hamleyle ortaya çıkan zararı en aza indirmeye çalışan Samsung'un Hindistan ve Vietnam pazarlarında başarılı olup olamayacağını ise zaman gösterecek. Son olarak yenilenen Samsung Galaxy Note 7 modellerinin yasaklar nedeniyle Avrupa ve Amerika pazarlarına tekrar giremeyeceğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.